« Naspäť na tento recept

Moja bruschetta verzia na vytlačenie

Bruschetta alebo chlebík/bageta s rajčinkami je jednoduchá na prípravu a skvelá ako snack na večeru alebo na raňajky. Každý má svoj obľúbený recept, toto je ten môj. Dobrú chuť :-)

Autor receptu: amalocka

Postup receptu

Rozohrejeme si trúbu na 180 stupňov (môžete použiť aj režim "gril"). Bagetky (ja používam celozrnné, ale použite kľudne také, aké chutia vám alebo aj chlebík, či zemličky) prekrojíme napoly a natrieme maslom/margarínom, v ktorom sme roztlačili cesnak. Posypeme nasekanou čerstvou alebo sušenou bazalkou. Dáme zapiecť do trúby, až kým nie sú bagetky upečené a na krajoch zlaté.

Zatiaľ si umyjeme a rozpolíme, príp. rozštvrtíme cherry paradajky, v miske ich zmiešame s balzamikovým octom, medom a olivovým olejom (dávkujeme podľa chuti, kto má rád viac sladké, dá viac medu, kto kyselkavé viac balzamica). Ak je pre vás balzamikový ocot príliš aromatický, môžete nahradiť aj šťavou z citróna.

Pripravenú paradajkovú zmes navrstvíme na predpečené bagetky, prikryjeme plátkami syra a dáme zapiecť, kým sa syr neroztopí. Hotovo.

Suroviny




4
porcie
10
minút
príprava
10
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist