Foto: monda
Tento zákusok som upiekla k príležitosti mojích narodenín. Chutil mojej rodinke aj pozvaným hosťom.
Postup
-
1
Najskôr si vymiešame žltky s cukrom ,primiešame si múku so sodou bicarbonou a nakoniec pridáme sneh z bielok ,zľahka zamiešame.Potom si cesto rozdelíme na na 2 časti. Do jednej pridáme kakao.Obidve cestá upečieme na vymastenom a múkou posypanom plechu. Pečieme na 180 stupňov v elektrickej trúbe.Plnku si spravíme takto: Uvaríme puding s vanilkovými cukrami a rumovou aromou.Maslo vymiešame s cukrom a postupne do neho pridávame po lyžiciach puding a vymiešame ho na hladko.Kakaové cesto pozdlž prerežeme na 2 diely.Svetlé cesto po šírke na 4 diely.Oblejeme ich nálevom z kompotu.Pripravíme si 2 formy na srnčí chrbát.Do každej vložíme jeden diel kakaového cesta, pritlačíme ho ku stenám a potrieme časťou pudingového krému.Na krém uložíme polovičky marhúľ a natrieme dalšou vrstvou krému.Na ňu položíme po jednom diele svetlého cesta ,potom znovu krém dáme kolieska banánov a zasa vrstvu krému, na ktorú dáme jahody. Zákusok v obidvoch formách ukončíme uložením svetlého cesta pritlačíme ho a odložíme aspoň na 7-8 hodín do chladničky stuhnúť, alebo zaťažíme .Ja som ho dala do chladničky stuhnúťna 7 hodín .Potom vyklopíme z foriem potrieme džemom a oblejeme čokoládovou polevou.
- 2
Na tomto obrázku je vidieť vtláčanie tmavého cesta do foriem srnčieho chrbáta.
- 3
Takto vyzerajú hotové obidva.
- 4
A tu vidieť už narezaný tunel.
- 5
A narezaný na kúsky, môžeme papkať.
- 2
Diskusia k receptu