Foto: rennatte
Plná misa černíc, ruky doškriabané od tŕňov, mierne zmoknutá. Najlepšie utešenie je zatvoriť sa do kuchyne a vyčariť niečo dobré.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, pridáme žĺtka
-
2
prilejeme mlieko
-
3
nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný menší plech a upečieme
-
4
salko vylejeme z plechovky do misky a primiešame sušené mlieko, nemusí byť ak nechcete kupovať celé balenie, ale zvýrazní mliečnu chuť tohto dezertu
-
5
vychladnutý korpus popicháme vidličkou
-
6
potrieme jednou tretinou salkovej zmesi, odložíme,,,, zmes vsiakne do korpusu
-
7
šľahačku vyšľaháme, pridáme zvyšok salkovej zmesi, pudingový prášok a prešľaháme
-
8
na salkový korpus poukladáme drobné ovocie, na ovocie navrstvíme hotovú mliečnu zmes
-
9
rozotrieme a dáme stuhnúť do chladničky
-
10
ozdobíme zvyšným ovocím, nakrájame na kocky
Diskusia k receptu