Mliečny dezert s drobným ovocím (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Plná misa černíc, ruky doškriabané od tŕňov, mierne zmoknutá. Najlepšie utešenie je
zatvoriť sa do kuchyne a vyčariť niečo dobré.
40 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, pridáme žĺtka
- prilejeme mlieko
- nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný menší plech a upečieme
- salko vylejeme z plechovky do misky a primiešame sušené mlieko, nemusí byť ak nechcete kupovať celé balenie, ale zvýrazní mliečnu chuť tohto dezertu
- vychladnutý korpus popicháme vidličkou
- potrieme jednou tretinou salkovej zmesi, odložíme,,,, zmes vsiakne do korpusu
- šľahačku vyšľaháme, pridáme zvyšok salkovej zmesi, pudingový prášok a prešľaháme
- na salkový korpus poukladáme drobné ovocie, na ovocie navrstvíme hotovú mliečnu zmes
- rozotrieme a dáme stuhnúť do chladničky
- ozdobíme zvyšným ovocím, nakrájame na kocky