Mliečny dezert s drobným ovocím (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Plná misa černíc, ruky doškriabané od tŕňov, mierne zmoknutá. Najlepšie utešenie je zatvoriť sa do kuchyne a vyčariť niečo dobré.

40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, pridáme žĺtka
  2. prilejeme mlieko
  3. nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný menší plech a upečieme
  4. salko vylejeme z plechovky do misky a primiešame sušené mlieko, nemusí byť ak nechcete kupovať celé balenie, ale zvýrazní mliečnu chuť tohto dezertu
  5. vychladnutý korpus popicháme vidličkou
  6. potrieme jednou tretinou salkovej zmesi, odložíme,,,, zmes vsiakne do korpusu
  7. šľahačku vyšľaháme, pridáme zvyšok salkovej zmesi, pudingový prášok a prešľaháme
  8. na salkový korpus poukladáme drobné ovocie, na ovocie navrstvíme hotovú mliečnu zmes
  9. rozotrieme a dáme stuhnúť do chladničky
  10. ozdobíme zvyšným ovocím, nakrájame na kocky