Foto: mariaklara
Pri príprave piatkového obeda, zabijem takpovediac, dve muchy jednou ranou. Pretože, 1/3 zemiakov a vodu, v ktorej sa zemiaky varili použijem na polievku Zobraziť celý popis Pri príprave piatkového obeda, zabijem takpovediac, dve muchy jednou ranou. Pretože, 1/3 zemiakov a vodu, v ktorej sa zemiaky varili použijem na polievku a 2/3 zemiakov použijem do granadierského pochodu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si:
-
2
Zemiaky očistíme.
-
3
Zalejeme vodou, pridáme bujón, bobkový list a varíme do mäkka.
-
4
Keď sú zemiaky mäkké, 2/3 zemiakov odoberieme a odložíme do misky, ktoré použijeme na granadierský pochod.
-
5
Pripravíme si zátrepku z mlieka a múky, polievku za stáleho miešania zahustíme. Môžeme dochutiť smotanou na varenie.
Zdravšia bude tá zátrepka (zásmažka) ako tá smotana ;)