Mliečna ryža

flavia - fotkaflavia, 7. októbra 2013
Mliečna ryža
Foto: flavia

Tú z obchodu pozná asi každý... podľa tohto receptu si ju však môžte pripraviť jednoducho aj doma.

15-20 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 l
1 ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme ryžu. Na to má každý svoj postup...

    Mliečna ryža - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa varí, pripravíme si aj puding z pol litra mlieka.

    Mliečna ryža - obrázok 2
  3. 3

    Hotovú ryžu zmiešame s trochou mlieka, čím vznikne ryžová kaša (tú má rada moja prababka, dá sa jesť napríklad z ovocím). K tejto kaši však pridáme ešte puding a vznikne čokoládová mliečna ryža (najlepšia je s Grankom).

    Mliečna ryža - obrázok 3

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
...alebo varíme na železnej podložke (tú sme mali vo výbave k plyňáku), kde sa naakumuluje teplo, po 5 minútach vrenia vypneme a samé sa to dokončí. Pokrievku ale riadne utesníme utierkou... a mňam, dobrý nápad na sladkú večeru
Alebo v bledomodrom- ryžu uvariť v tlakovom hrnci (1diel ryže a dva vody)-od zasyčania znížiť plameň, pariť 5 minút, vypnúť, 10 minút nechať na pokoji. Zaručene neprihorí a bude perfektne uvarená. Potom sa môže pridať do horúcej ryže mlieko.....
ja som ryžu veľakrát nerobila, lebo som si myslela že je to ťažké, ale vôbec nieje a ani mi neprihorela.. opláchnutú dám do hrnca s vodou, soľou a olejom, varím kým sa voda vyparí a ryža nezmäkne. zatial sa mi takto vždy podarila.

Pridaj komentár k receptu: