Minilangoše fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 7. apríla 2011
Minilangoše (fotorecept)
Foto: dorisa

Recept mi poslal jeden známy na mail. Dnes som ich pripravila pre vnučku, ktorá prišla na obed. Boli vynikajúce.

20
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kelímok
2 kelímky
1 KL
50 g na struhaný
  /podľa chuti/
 na smaženie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na pripravu minilangošov. Ako odmerka sa používa kelímok z kyslej smotany.

    Minilangoše (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misy vyklopíme kyslú smotanu, prázdny kelímok dvakrát naplníme polohrubou múkou a pridáme do misy, doplníme lyžičkou jedlej sódy a primerane soľou.

    Minilangoše (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vypracujeme cesto, ktoré se nelepí na misu.

    Minilangoše (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto vyklopíme na dosku a vyvaľkáme tenkú placku cca 5 mm. ( V lidli som si už zakúpila podložku na pečenie:))

    Minilangoše (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Formičkou, nebo pohárikom vykrajujeme malé kolieska...

    Minilangoše (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ... a smažíme v panvici vo väčšej vrstve oleja, z oboch strán.

    Minilangoše (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potierame cesnakom rozmiešaným v troche vody s olivovým olejom.

    Minilangoše (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Keď sú minilangoše upražené, tak ich posypeme strúhaným syrom...

    Minilangoše (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ... a dozdobíme podľa chuti kečupom. Sú výborné teplé, ale aj keď ochladnú.

    Minilangoše (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Keď som fotila poslednú fotku, tak mi fotoaparát odmietol poslúchat a asi si povedal, že, keď sú minilangoše, tak bude aj mini fotka, dívajte:

    Minilangoše (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
No super, taký obed na poslednú chvíľu, keďže nemusia kysnúť. Radšej si to vytlačím, aby som mala po ruke, keď nebudem vedieť čo navariť. Veľmi sa mi páčia, ale ako sa poznám, vykrajovať ich nebudem, pokrájam radielkom na štvorce a bude. Takto krájam napr. škvarkové pagáče ak ich pečiem len pre nás doma. Priznám sa, občas som si vyčítala, že som lenivá, keď to nepovykrajujem, ale veru som ich už videla aj predávať štvorcové, tak čo by som si robila násilie!)
Už som ich robil snáď milión krát, a zakaždým sú fantastické!!! Iba si to uľahčujem tým že ich nevykrajujem ale urobím malú placku medzi prstami. Dnes sa mi podarilo konečne aj vyfotiť. Výborný recept!!! :-)))