Foto: dorisa
Recept mi poslal jeden známy na mail. Dnes som ich pripravila pre vnučku, ktorá prišla na obed. Boli vynikajúce.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny na pripravu minilangošov. Ako odmerka sa používa kelímok z kyslej smotany.
-
2
Do misy vyklopíme kyslú smotanu, prázdny kelímok dvakrát naplníme polohrubou múkou a pridáme do misy, doplníme lyžičkou jedlej sódy a primerane soľou.
-
3
Vypracujeme cesto, ktoré se nelepí na misu.
-
4
Cesto vyklopíme na dosku a vyvaľkáme tenkú placku cca 5 mm. ( V lidli som si už zakúpila podložku na pečenie:))
-
5
Formičkou, nebo pohárikom vykrajujeme malé kolieska...
-
6
... a smažíme v panvici vo väčšej vrstve oleja, z oboch strán.
-
7
Potierame cesnakom rozmiešaným v troche vody s olivovým olejom.
-
8
Keď sú minilangoše upražené, tak ich posypeme strúhaným syrom...
-
9
... a dozdobíme podľa chuti kečupom. Sú výborné teplé, ale aj keď ochladnú.
-
10
Keď som fotila poslednú fotku, tak mi fotoaparát odmietol poslúchat a asi si povedal, že, keď sú minilangoše, tak bude aj mini fotka, dívajte:
Naozaj su vyborne, malo surovin, rychle, jednoduche, porste wow
To ja ďakujem, super recept, tri suroviny ktoré mám vždy doma a aká dobrota je z toho!