Minilangoše fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 7. apríla 2011
Minilangoše (fotorecept)
Foto: dorisa

Recept mi poslal jeden známy na mail. Dnes som ich pripravila pre vnučku, ktorá prišla na obed. Boli vynikajúce.

20
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kelímok
2 kelímky
1 KL
50 g na struhaný
  /podľa chuti/
 na smaženie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na pripravu minilangošov. Ako odmerka sa používa kelímok z kyslej smotany.

    Minilangoše (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misy vyklopíme kyslú smotanu, prázdny kelímok dvakrát naplníme polohrubou múkou a pridáme do misy, doplníme lyžičkou jedlej sódy a primerane soľou.

    Minilangoše (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vypracujeme cesto, ktoré se nelepí na misu.

    Minilangoše (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto vyklopíme na dosku a vyvaľkáme tenkú placku cca 5 mm. ( V lidli som si už zakúpila podložku na pečenie:))

    Minilangoše (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Formičkou, nebo pohárikom vykrajujeme malé kolieska...

    Minilangoše (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ... a smažíme v panvici vo väčšej vrstve oleja, z oboch strán.

    Minilangoše (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potierame cesnakom rozmiešaným v troche vody s olivovým olejom.

    Minilangoše (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Keď sú minilangoše upražené, tak ich posypeme strúhaným syrom...

    Minilangoše (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ... a dozdobíme podľa chuti kečupom. Sú výborné teplé, ale aj keď ochladnú.

    Minilangoše (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Keď som fotila poslednú fotku, tak mi fotoaparát odmietol poslúchat a asi si povedal, že, keď sú minilangoše, tak bude aj mini fotka, dívajte:

    Minilangoše (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

pacik
Škoda, že nemôžem takéto, až tu mi voňajú
anina43
perfektný rcp ako všetky od Teba milá @dorisa , zajtra ich urobím, jednoduché, rýchle, také mám rada, dik za pekné foto aj ten mini langoš, práve taký by som mala zjesť, aby mi nezaškodil, to sa ti podarilo
korbacik
...ďakujem za recept, uložené, určite sú chutné... Len sa chcem opýtať, na akú hrúbku vyvaľkať cesto? Na také ako originál lángoše? Vďaka za odpoveď. Pekný víkend Dorise aj všetkým Varecháčom.
cica2
aké sú peknučké, veru dala by som si teraz ku kyslej polievke, nevymeníš za koláčik?:))...vďaka za recept! @korbacik , ďakujeme a aj tebe pekný víkend, teda všetkým:))
ola111
Tak toto sa mi páči,rýchle a chutné minilangošíčky,urobím.
hubarka35
no toto-akurát pre moju malú zje jeden minilángoš a ledva bude fučat a povie už nevládze....určite spravim-dik dorisa-hokaido tekvice od teba som už posadila-som zvedava čo mi narastie....
skye
Vyborneee...tak tieto teda vyskusam. Vyzera to lahke :-)
dorisa
@korbacik , asi na hr. 5 mm, v recepte píšu, že natenko, ale som sa báva viac vyvaľkať, tak skús. Ďakujem za prianie, prajem podobne. Ďakujem všetkým za milé komentáre.
hviezdickaz
Sikulka :-) ,cely den mi behali po rozume langose,takze zajtra ich uz hadam konecne urobim,vdaka za rp :-)
marikasu
mini langoše, ktoré sú určite maximálne chutné, už sú uložené :))
marikasu
mini langoše, ktoré sú určite maximálne chutné, už sú uložené :))
elekra
Máš ich krásne naaranžované. Odkladám do KK. Cez leto na chalupe sa mi určite zídu. Tam si ich občas kupujeme v Revúcej v takom stánku, ale väčšinou je zatvorený alebo už nemajú alebo je dovolenka akurát vtedy, keď sme na chalupe aj my.
dorisa
Ďakujem za komentáre, dnes som ešte dva dojedla, boli chutné aj na druhý deň.
sovka62
No super, taký obed na poslednú chvíľu, keďže nemusia kysnúť. Radšej si to vytlačím, aby som mala po ruke, keď nebudem vedieť čo navariť. Veľmi sa mi páčia, ale ako sa poznám, vykrajovať ich nebudem, pokrájam radielkom na štvorce a bude. Takto krájam napr. škvarkové pagáče ak ich pečiem len pre nás doma. Priznám sa, občas som si vyčítala, že som lenivá, keď to nepovykrajujem, ale veru som ich už videla aj predávať štvorcové, tak čo by som si robila násilie!)
dorisa
@sovka62 ,presne, ved je to náš čas a každý zlepšoák v kuchni aj ja uvátam. Ja som si kupila také moderné radielko,že nebehá to koliesko, tak ma také niečo ani nenapadne. Ďakujem za komentár.
kata50
Aj ja si ukladám a určite vyskúšam :-))
bejda7
Jéj,dobrý nápad urobiť také malé...vyzerajú chutnejšie!!:)
pirosinka
určite sú dobré dík za recept- ukladám si a najbližšie vyskúšam.....
valeri
tiež si ich ukladám, lebo sa mi pozdávajú, pretože nemusia kysnúť.
mukates
joj ale sú bohovskééééééééé rýchle chutné proste mnamka dakujem za receptík.
evanaaa
Dorisa, ty si výmyselník, dala si nápad a dobrý - nemusia kysnúť, netreba rozťahovať cesto ( ani pusu), sú ako jednohubky.
andys
Super nápadík, veľké langoše mávam vždy čapaté. Už aj ukladám do KK :)
sovka62
Práve sme ich dojedli. Teda nedojedli, pár ich ostalo, ale to len preto, že sa do nás už nezmestili. Prekvapilo ma, že cesto bolo dosť tuhé, asi som podvedome čakala konzistenciu ako na kysnuté lángoše. Keďže mali premiéru, tak som ich aj povykrajovala, veď cesta nebolo veľa a bolo to za chvíľočku. Vypražili sa za chvíľku, nenapili sa tuku (toho som sa obávala) a boli naozaj veľmi dobré. Keďže kyslú smotanu mám doma vždy, zaraďujem ich do stáleho repertoáru ako rezervu re prípad, že budem potrebovať niekoho neočakávane nachovať. Ďakujem, že si recept posunula, potešil ma.
1x frona
monnie
Jednoducha priprava, take receptiky mam rada.......dakujem :))
hubata
Jáj, aké dobručké minilangoše, aj málo surovín, aj netreba aby kysli - no paráda. Ukladám do KK !!
michaela137
Dnes som ich robila zas a vyslo mi ich 35!!!
Naozaj su vyborne, malo surovin, rychle, jednoduche, porste wow
jezibabka1
MNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM pred chvilkou som ich robila................už nieje ani jeden :D nabuduce musim robit z dvojitej davky :D Vlasti dík za recept
jerica
@dorisa , ako dobre že sú aj staršie recepty s komentom , neviem kde som bola že som ho prehliadla, je to super rýchlovka, príde na to, že si ho aj vyskúšam.
1x frona
dorisa
@jerica , ja nie som priaznivcom langošov, ale tieto som vyskúšala a strašne mi chutili. Odporúčam:)
jerica
Vlasti,niekedy dobre padne si spraviť "chuťovku"určite vyskúšam niečo iné , robila som aj z receptu od @tinca.
altyn
Iné langoše už ani robiť nebudem, práve sme ich dojedli. Cesto je jednoduché, po vypražení je ľahké a vzdušné a veľmi, veľmi chutné... Výborná večera aj keď sa zdá že ťažká, nieje to tak. A najlepšie je, že všetky suroviny mám vždy doma.Mňam! :-)))
1x radost
dorisa
@altyn , dakujem, som rada, že vám chutilo, aj ja len tieto robievam:)
jozka2
Dorisa,ty to vykrajujes ako sisky ja zase roim vlkost ako zemiakove lokse/lebo palacinky/a opekam na sucho,skus.
frona
@Dorisa Bóoože, aj ja som tento recept akosi prehliadla, až teraz na FB som ho uvidela...ukladám do KK a budúci týždeň ich určite pre mojich vnukov urobím. Možno vyskúšam aj na sladko...oni totiž strašne milujú šišky....skúsim, čo povedia namiesto kečupu -lekvárik.... Krásny recept, krátky čas na prípravu a krátko vydržia....
altyn
Už som ich robil snáď milión krát, a zakaždým sú fantastické!!! Iba si to uľahčujem tým že ich nevykrajujem ale urobím malú placku medzi prstami. Dnes sa mi podarilo konečne aj vyfotiť. Výborný recept!!! :-)))


altyn
@Dorisa (9.5.2016 18:26)

To ja ďakujem, super recept, tri suroviny ktoré mám vždy doma a aká dobrota je z toho!
lucia68
Chcem sa spýtať, robila som podla receptu, prečo hned ako som ich piekla, tak boli úplne tvrdé? Od samého začiatku boli tvrdé. Lámu sa mi v rukách :). čo som urobila zle? vyvaľkala som cesto príliš na tenko? alebo som mala nechať odstáť cesto pred tým, ako som ich dala na panvicu? poraďte prosím, veľmi som sa na ne tešila a nevyšli. Ďakujem.