Minilangoše (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Recept mi poslal jeden známy na mail. Dnes som ich pripravila pre vnučku, ktorá prišla na obed. Boli vynikajúce.

20
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na pripravu minilangošov. Ako odmerka sa používa kelímok z kyslej smotany.
  2. Do misy vyklopíme kyslú smotanu, prázdny kelímok dvakrát naplníme polohrubou múkou a pridáme do misy, doplníme lyžičkou jedlej sódy a primerane soľou.
  3. Vypracujeme cesto, ktoré se nelepí na misu.
  4. Cesto vyklopíme na dosku a vyvaľkáme tenkú placku cca 5 mm. ( V lidli som si už zakúpila podložku na pečenie:))
  5. Formičkou, nebo pohárikom vykrajujeme malé kolieska...
  6. ... a smažíme v panvici vo väčšej vrstve oleja, z oboch strán.
  7. Potierame cesnakom rozmiešaným v troche vody s olivovým olejom.
  8. Keď sú minilangoše upražené, tak ich posypeme strúhaným syrom...
  9. ... a dozdobíme podľa chuti kečupom. Sú výborné teplé, ale aj keď ochladnú.
  10. Keď som fotila poslednú fotku, tak mi fotoaparát odmietol poslúchat a asi si povedal, že, keď sú minilangoše, tak bude aj mini fotka, dívajte: