Mini tortičky
Autor receptu: myalab
Tieto tortičky sú mojim vlastným nápadom. Možno sa niekomu zapáčia. Prvý krát som ich robila neterke na svadbu. Teraz na vianočný stôl a zároveň ich ponúkam aj Vám.
30 porcií |
60 minút príprava |
15 minút na 165 °C |
Postup
- Linecké cesto pripravíme zmieseným všetkych surovín. Nechame odležať v chladničke najlepšie cez noc. Pred spracovaním ho vyberieme asi hodinu vopred. Z cesta vykrajujeme kolieska asi o priemere 2 cm a hrúbke 1,2 cm. V rúre upečieme do bleda.
Na prípravu plnky použijeme obielené mandle alebo lieskovce. Vopred ich v rúre do bledoruzova opečieme. Po vychladnutí ich pomelieme na jemno. pridáme ostatné suroviny a vymiešame plnku.
- Vychladnuté kolieska pospájame plnkou. Čokoládu si roztopíme nad parou spolu s cerou a a zlepené kolieska v nej zvrchu namočíme. Čokoládu môžeme ešte ozdobit opraženými lupienkami alebo hoblinkami mandlí, lieskovcov, ale aj rôznymi cukrovinkami na ozdobovanie.
- Marcipán vyvaľkáme na hrúbku asi 1,5 mm a nakrájame na pásiky široke asi 2 cm dlhé toľko, ako je obvod koliesok. Marcipánom obalíme obvod koliesok.