Mexické zeleninové záviny s bolonskou omáčkou
Autor receptu: hajni21
Tento receptík som našla v maďarskej kuchárskej knižke tak som sa rozhodla, že ju
preložím a vyskúšam. Bolognskú má myslím si každý rád... a so zeleninou.. hmm zaujímavé
ale predsa dobré .. tak každému veľa šťastia a dobrú chuť
Postup
- Na troške oleja podusíme zeleninu (mix mrazenej zeleniny, alebo podľa chuti) - ja osobne rada pridávam papriky, rajčiny, kukuričku, mrkvu a podobne.
- Pridáme Bolognskú omáčku, a podlejeme 4 dl studenej vody.
- Pri stálom miešaní necháme zovrieť, potom na malom ohni dovaríme.
- Soľíme, koreníme podľa chuti. Lístkové cesto potrieme natenko olejom, 3 z nich poukladáme na seba, a jeho hrubší koniec posypeme strúhankou.
- Štvrtinu omáčky nalejeme na cesto a zrolujeme. Mali by sme dostať 2 "záviny".
- Záviny natrieme vajcom a pečiemev rúre vyhrietej na 200 stupňov v papierom vyloženom plechu asi 10-20 minút.