Mexické zeleninové záviny s bolonskou omáčkou

Autor receptu: hajni21

Tento receptík som našla v maďarskej kuchárskej knižke tak som sa rozhodla, že ju preložím a vyskúšam. Bolognskú má myslím si každý rád... a so zeleninou.. hmm zaujímavé ale predsa dobré .. tak každému veľa šťastia a dobrú chuť

Suroviny

Postup

  1. Na troške oleja podusíme zeleninu (mix mrazenej zeleniny, alebo podľa chuti) - ja osobne rada pridávam papriky, rajčiny, kukuričku, mrkvu a podobne.
  2. Pridáme Bolognskú omáčku, a podlejeme 4 dl studenej vody.
  3. Pri stálom miešaní necháme zovrieť, potom na malom ohni dovaríme.
  4. Soľíme, koreníme podľa chuti. Lístkové cesto potrieme natenko olejom, 3 z nich poukladáme na seba, a jeho hrubší koniec posypeme strúhankou.
  5. Štvrtinu omáčky nalejeme na cesto a zrolujeme. Mali by sme dostať 2 "záviny".
  6. Záviny natrieme vajcom a pečiemev rúre vyhrietej na 200 stupňov v papierom vyloženom plechu asi 10-20 minút.