Foto: thedrunkchef
Fakt bleskurýchla večera pre pracovne vyťažených.
5 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na troške oleja si do polochrumkava opečieme slaninu.
-
2
Pridáme nakrájanú cibuľu a papriku, okoreníme, po chvíli restovania pridáme chilli (buď mleté, alebo nasekanú papričku) podľa chuti, resp. plechovosti úst a premiešame. Pozor, nesoliť!!! Už slanina aj fazuľa sú dosť slané.
-
3
Nakoniec pridáme fazuľu, trochu kečupu alebo pretlaku a zalejeme menším množstvom vody. Premiešame a povaríme 4-5 minút.
-
4
Pred odstavením ešte pridáme prelisovaný strúčik cesnaku a a nasekanú petržlenovú vňať (tá nemusí byť) a podávame, najlepšie s chlebom.
- 5
TIP: Veľmi chutné (a mnou vyskúšané) to je aj s kuracinou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
idem obrať už všetku fazuľu z palíc..z tej mladej-nedozretej urobím..bude mi to trošku dlhšie trvať-bo fazuľu najskôr musím uvariť..všetko máme svoje..bude to dobré..viem..:-)