Mexická fazuľa so slaninou

thedrunkchef - fotkathedrunkchef, 29. marca 2012

Fakt bleskurýchla večera pre pracovne vyťažených.

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

  alebo pretlak




Postup

  1. 1

    Na troške oleja si do polochrumkava opečieme slaninu.

    Mexická fazuľa so slaninou - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme nakrájanú cibuľu a papriku, okoreníme, po chvíli restovania pridáme chilli (buď mleté, alebo nasekanú papričku) podľa chuti, resp. plechovosti úst a premiešame. Pozor, nesoliť!!! Už slanina aj fazuľa sú dosť slané.

    Mexická fazuľa so slaninou - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec pridáme fazuľu, trochu kečupu alebo pretlaku a zalejeme menším množstvom vody. Premiešame a povaríme 4-5 minút.

    Mexická fazuľa so slaninou - obrázok 3
  4. 4

    Pred odstavením ešte pridáme prelisovaný strúčik cesnaku a a nasekanú petržlenovú vňať (tá nemusí byť) a podávame, najlepšie s chlebom.

  5. 5

    TIP: Veľmi chutné (a mnou vyskúšané) to je aj s kuracinou.

Diskusia k receptu

korbacik
Hmmm, to už hej, páči sa mi, keď sa chlap opáše zásterou a pustí sa do varenia:) Trebárs aj raz za mesiac. Rýchloviek nikdy nie je dosť, toto je jedlo, na ktoré ( okrem fazule v konzerve ) máme suroviny vždy po ruke. Ako si to myslel s tou kuracinou - niečo ako perkelt? Uklladám. Pekný deň.
thedrunkchef
Slanina sa dá nahradiť kuracinou. Už to síce nebude tak "zaudené", ale chuťovo je to tiež dobré a hlavne ľahšie.:-))
radost
bude zajtra..
idem obrať už všetku fazuľu z palíc..z tej mladej-nedozretej urobím..bude mi to trošku dlhšie trvať-bo fazuľu najskôr musím uvariť..všetko máme svoje..bude to dobré..viem..:-)