Mexická fazuľa so slaninou

Autor receptu: thedrunkchef

Fakt bleskurýchla večera pre pracovne vyťažených.

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na troške oleja si do polochrumkava opečieme slaninu.
  2. Pridáme nakrájanú cibuľu a papriku, okoreníme, po chvíli restovania pridáme chilli (buď mleté, alebo nasekanú papričku) podľa chuti, resp. plechovosti úst a premiešame. Pozor, nesoliť!!! Už slanina aj fazuľa sú dosť slané.
  3. Nakoniec pridáme fazuľu, trochu kečupu alebo pretlaku a zalejeme menším množstvom vody. Premiešame a povaríme 4-5 minút.
  4. Pred odstavením ešte pridáme prelisovaný strúčik cesnaku a a nasekanú petržlenovú vňať (tá nemusí byť) a podávame, najlepšie s chlebom.
  5. TIP: Veľmi chutné (a mnou vyskúšané) to je aj s kuracinou.