Mexická fazuľa so slaninou
Autor receptu: thedrunkchef
Fakt bleskurýchla večera pre pracovne vyťažených.
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Na troške oleja si do polochrumkava opečieme slaninu.
- Pridáme nakrájanú cibuľu a papriku, okoreníme, po chvíli restovania pridáme chilli (buď mleté, alebo nasekanú papričku) podľa chuti, resp. plechovosti úst a premiešame. Pozor, nesoliť!!! Už slanina aj fazuľa sú dosť slané.
- Nakoniec pridáme fazuľu, trochu kečupu alebo pretlaku a zalejeme menším množstvom vody. Premiešame a povaríme 4-5 minút.
- Pred odstavením ešte pridáme prelisovaný strúčik cesnaku a a nasekanú petržlenovú vňať (tá nemusí byť) a podávame, najlepšie s chlebom.
- TIP: Veľmi chutné (a mnou vyskúšané) to je aj s kuracinou.