Mešce z krkovičky

Autor receptu: hanina

Niekedy sa nechám zlákať krkovičkou a potom mám problém. Viem obrátené rezne atď. Vymyslela som tieto mešce - nechala som sa inšpirovať liptovskou ružou. Najkrajšie sú s vajíčkom. Môžeme ich ale plniť čím len chceme: mäsovou plnkou, zeleninovou, klobásovou, kyslou kapustou...

Postup

  1. Z krkovičky vyrežeme rezne. Naklepeme, osolíme a okoreníme. Do stredu rezňa pridáme uvarené vajíčko / alebo inú plnku/ .
  2. Pomocou bielej nite zviažeme rezeň tak, že utvoríme mešec. Na oleji prudko opečieme zo všetkých strán. Podlejeme vodou a podusíme do mäkka. / Asi 60 minút/ Mešteky zbavíme nite.
  3. Okolo mešca uviažeme syrovú niť. Druhý mešec prekrojíme tak, aby spodok držal pokope. Ak robíme s vajíčkom pridáme do stredu čerešničku. Ak robíme so zeleninou alebo kyslou kapustou posypeme napr. slaninkou...Ak so syrom - tak kápiou atď. Poznámka: Nám chutia aj so syrom, ananásom a šunkou, kyslou kapustou.