Mega zdravé crumble

Autor receptu: pelagea

Prvý krát som sa inšpirovala receptom, druhý a tretí krát som tam dala už všetkooo, na čo som mala chuť O:-)

4
porcie
10-15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ošúpem hrušky, jablká, odjadrím ich, nakrájam na "kocky" a rozprestriem po vymastenom plechu (mám taký malinký, teraz priateľ kričí, že 25x16cm, tak akurát pre hladných dvoch alebo skromných štyroch :-P) Ja som mala višňový kompót otvorený v chladničke- len som ich rýchlo vykôstila a voľne pohodila, aby bolo všade rovnako.. (prvý krát som robila s hruškami a brusnicami zavarenými, teraz som brusnice vynechala).
  2. Na ovocie som rovnomerne rozsypala škoricový cukor, potom mak (ten milujem takže hojnee) a kokos tiež.
  3. Do nádoby som si nasypala múku, vločky, pridala som žĺtko, rozpustené maslo a asi za lyžicu trstinového cukru.. (ja mám radšej menej sladké, potom môžem viac zjesť :-)) Všetko som to zmiešala do akejsi mrveničkovej podoby (tento krát to pripomínalo skôr perníkové cesto) a keďže sa "nepáram" rukou som to rovnomerne naukladala na masu, ktorá už len na to čakala na plechu.
  4. Na vrch som nasypala konopné semienka a lúpané mandle a šupla to do trúby na 180° cca 20-30 minút.. na čas nepozerám, chodím to pozerať. Na vrchu to pekne zhnedne alebo keď som nedočkavá, len pichnem do ovocia a juchuchú.. Tento krát som urobila aj šľahačku zo smotany, s troškou cukru.
    Ualá!
    Mimochodom, fantázií sa medze nekladú, takže vymýšľajte smelo! :-)
    Ps: Hlavná foto je pred upečením, lebo nejako rýchlo z neho ubudlo a to už pekná fotka nebola :-D
    Dobrú chuť! :-))