Foto: ywett
Milí varecháči, varecháčky, redakcia a návštevníci tejto stránky, prajem Vám krásny adventný čas, pohodu a lásku v srdiečku, zdravie a veľa šťastných a pokojných Zobraziť celý popisMilí varecháči, varecháčky, redakcia a návštevníci tejto stránky, prajem Vám krásny adventný čas, pohodu a lásku v srdiečku, zdravie a veľa šťastných a pokojných chvíľ vianočných i predvianočných v kruhu svojich blízkych a známych :-))
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
250 g (čerstvé) |
|
100 g mleté (alebo mandle) |
|
100 g |
|
1/2 čajová lyžička |
|
30 g |
|
z 1/2 citróna |
|
2 |
|
3 ks (nemusia byť) |
|
Na obaľovanie: | |
|
Postup
-
1
Múku s práškovým cukrom preosejeme, pridáme maslo (je lepšie keď sa maslo pokrája na kúsky, ja som mala už vybraté skôr, tak sa nedalo) a dáme ostatné suroviny. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na chladnom mieste 1hod. odpočinúť.
-
2
Keď sa ide cesto spracovať, je dobre nechať cesto dôjsť do izbovej teploty. Odpočinuté cesto vtláčame do labkových nemastených formičiek a naplnené dáme na plech a pečieme v dobre teplej rúre (piekla som v plynovej, približne tých 15 minút, radšej pomaly aby nezhoreli)
-
3
Keď sú upečené, necháme troška vychladnúť, vyklopíme z formičiek a obalíme v práškovom cukre.
-
4
Tieto krehké koláčiky sú naše obľúbené a recept mám od svokričky. A kedže ich veľmi ľúbi môj manžel, tak ich robievam každé Vianoce :-) Viem, že každý má ten svoj recept osvedčený, ale pre inšpiráciu ponúkam recept aj Vám ;-)
-
5
Prajem dobrú chuť!
Je pravda že každý má ten svoj labkový recept - podobne ako na vianočnú kapustnicu - obyčajne zdedený po mame alebo babke. Je to aj akási spomienka na nie sú medzi nami a čo nám do života veľa dali. Niekto dáva kokos, niekto vlašské orechy a niekto lieskovce a mandle, ale tak to má byť.
nááádhera
varecha.pravda.sk/recepty/fukane-rozteky-fotorecept/22993...
krásne fotočky ...
rodiny.Väcsinu tvojich receptov mám ulozenych,pekne nafotené logicky vyklad dalsí komentár zbytocny.
Dakujem KK
všetky vianočné koláčky sa ti vydarili, sú krásne
@mesiar50 a @bibia1-Zdenka , ste milí a krásne ďakujem za prianie a milé komentáre :-))....potešilo ma, že aspoň niekto postrehol, čo som písala v úvode, ďakujem ;-)
varecha.pravda.sk/recepty/medvedie-labky/3108-recept.html...
Prajem všetkým varecháčom krásne Vianoce prežité v pokoji, šťastí a zdraví.
Ďakujem @pivonka :-)
A ohľadom múky, áno kľudne sa môže hrubá múka zameniť napr. za hladkú, lebo aj tak sú dobré. Tento recept mám od manželovej maminky a robievam ich dlhé roky a používam hrubú múku. Určite záleží aj od kvality múky a masla. Formičky nemastím vo formičke ich zvyknem nechávať 5 minút a potom vyklopím do taniera s cukrom, jemne buchnem formičkou a pekne sa vyklopí, nezvyknú sa rozsypať.
Ďakujeme za prianie a aj Tebe a Tvojim blízkym, šťastné a veselé Vianoce :-)