Medvedie labky (fotorecept)

Autor receptu: ywett

Milí varecháči, varecháčky, redakcia a návštevníci tejto stránky, prajem Vám krásny adventný čas, pohodu a lásku v srdiečku, zdravie a veľa šťastných a pokojných chvíľ vianočných i predvianočných v kruhu svojich blízkych a známych :-))

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Múku s práškovým cukrom preosejeme, pridáme maslo (je lepšie keď sa maslo pokrája na kúsky, ja som mala už vybraté skôr, tak sa nedalo) a dáme ostatné suroviny. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na chladnom mieste 1hod. odpočinúť.
  2. Keď sa ide cesto spracovať, je dobre nechať cesto dôjsť do izbovej teploty. Odpočinuté cesto vtláčame do labkových nemastených formičiek a naplnené dáme na plech a pečieme v dobre teplej rúre (piekla som v plynovej, približne tých 15 minút, radšej pomaly aby nezhoreli)
  3. Keď sú upečené, necháme troška vychladnúť, vyklopíme z formičiek a obalíme v práškovom cukre.
  4. Tieto krehké koláčiky sú naše obľúbené a recept mám od svokričky. A kedže ich veľmi ľúbi môj manžel, tak ich robievam každé Vianoce :-) Viem, že každý má ten svoj recept osvedčený, ale pre inšpiráciu ponúkam recept aj Vám ;-)
  5. Prajem dobrú chuť!