Medvedie labky

sovka62Sovka62, recept pridal: 3. decembra 2009 11:41Ďalšie jeho recepty

Vždy keď som som niekoho ponúkla týmito labkami, pýtal si recept. Keďže ich jedávam od detstva, neviem, čím sú také výnimočné, ale fakt je, že ak som ochutnala iné, nebolo to ono. Tak sa oň podelím aj s Vami, možno Vám budú chutiť.

Suroviny

15
minút
príprava
6-10
minút
na 190 °C

Postup prípravy receptu

1

Do múky pridáme margarín, pokrájaný na kúsky, vajce, cukor, zomleté orechy, kakao (dôležité je použiť naozaj kvalitné tmavé kakao), citrónovú kôru, mletú škoricu a roztlčené klinčeky. Vypracujeme cesto a necháme ho asi 15 minút stáť. Cesto určite vypracujte rukou, nie v robote, pretože by ostalo hladké ako krém a labky sa budú lepiť. Ja som sa poučila, keď som ich piekla prvý raz a chcela som byť pokrokovejšia ako moja mama, ktorá ich vždy miesila ručne.

2

Cesto rozdelíme na päť častí, z každej vyšúľame valček, ten pokrájame na rovnaké kúsky také veľké, aby sa zmestili do jednej formičky. Povtláčame do suchých formičiek (na tomto recepte je skvelé, že formičky sa nemusia mastiť a labky sa z nich aj tak vyklápajú veľmi ľahko). Použite radšej väčšie formičky (ako klasická labka, ale rôzne tvary). V malých formičkách (predpokladám, že sú na domácu čokoládu) labky horeli.

3

Pečieme vo vyhriatej rúre. Pripravíme si zmes práškového a vanilkového cukru. Upečené horúce labky vyklopíme do taniera s cukrom a dobre obalíme.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 7 ľudí (3,6 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • limetka1311, 3. decembra 2009 o 15:38
    možno je to kvoli tej Here,ja to robím tak isto,ale miesto Hery používam Palmarín.


  • sovka62, 3. decembra 2009 o 15:49
    Nepochopila som, čo je kvôli Here. Myslíš, tá iná chuť?


  • prezyvka, 7. decembra 2009 o 08:52
    Prečo sa mi medvedie labky po upečení nedajú vyklopiť ? Vždy ich polámem, niektoré sú prilepené. Nakoniec vždy všetko vyhodím. Prosím, poraďte.



  • sovka62, 7. decembra 2009 o 19:40
    Neviem, aký recept používaš. Dúfal, že nemáš problémy s tým, čo som pridala ja, zatiaľ sa všetkým vyklopili bez problémov. Vyskúšaj môj recept a môžeš si cesto zamiesiť deň vopred a nechať stáť v chladničke. Použi klasickú formičku na labky, tá má okraj, za ktorý ju chytíš a keď zľahka klepneš o okraj taniera s cukrom, ľahko ti vypadne a hneď ju môžeš obaliť. Možno sa lámu preto, že ich vyklápaš na niečo tvrdé. A určite cesto nemies v kuchynskom robote, lebo potom ich nevyklopíš. Takže pekne ako v stredoveku, rukou. Daj vedieť, ako sa Ti darilo, zaujíma ma to.


  • taubi49, 8. decembra 2009 o 11:40
    chcel som to vyskúšať, len podľa tohto receptu neviem presne koľko z čoho mám navážiť, ostatní to viete?


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 8. decembra 2009 o 13:15
    Čo presne nevieš? Podľa mňa zmiešaš všetky udané navážené suroviny podľa návodu okrem vanilkového cukru, lebo v tom budeš hotové koláčiky obaľovať. Na obaľovanie ešte budeš asi potrebovať extra práškový cukor.


  • sovka62, 8. decembra 2009 o 17:38
    sandratamer to vystihla.Naváž do misy všetky predpísané suché prísady, dobre ich premiešaj, potom pridaj ostatné a zamies. Môžeš aj deň vopred, ale nie je to podmienka, dajú sa piecť aj hneď. Určite sa podaria.


  • milina, 9. decembra 2009 o 23:48
    Musím potvrdiť - výborný recept, dnes som ho vyskúšala . Labky som všetky vyklopila bez problémov. Ešte raz urobím túto dávku, ale bez kakaa a potom ich ozdobím namáčaním do čoko polevy.


  • sovka62, 10. decembra 2009 o 16:00
    Ďakujem za priaznivý ohlas. Ale ešte by ma zaujímalo, či tebe a tvojim blízkymaj chutilo. Bez kakaa som ich ešte neskúšala, je to dobrý nápad, zrejme potom vynikne orechová chuť. Vyskúšam to, ale v čokoláde ich obaľovať nebudem, skúsim len v cukre.


  • andea, 15. decembra 2009 o 20:17
    Dnes som robila podľa Vášho receptu a bola som milo prekvapená ako ľahúčko sa dali vyklopiť.


  • sovka62, 16. decembra 2009 o 10:29
    Veľmi ma teší, že sa Vám rad radom darí. Keď si nájdem chvíľku času pridám ešte recepty, kde výsledok tiež poteší.


  • nyja, 17. decembra 2009 o 20:01
    prezyvka, podľa mojej skúsenosti sa labky nedajú vyklopiť, ak ich pečieš príliš dlho a aj použiješ dáke plytké formičky. Mne sa to tiež stalo. Nemám dosť tých na klasické labky, väčšinou také hlboké košíčky a potom úplne plytké. Tak z tých mi to poriadne nešlo von. Asi 5,6 sa dolámalo. Inak ostatné boli ok.


  • nyja, 17. decembra 2009 o 20:02
    Ja som vlastne chcela Vám, sovka62, zaželať krásne Vianoce a pohodu :))


  • yana, 10. novembra 2010 o 04:19
    Mila @sovka62 , po minulorocnom uspechu s tromi roznymi receptami na labky a nemoznosti vyklopit ich, som chcela labky zrusit uplne. Vdaka tomuto receptu som ich zaradila znovu a keby som nechcela vyklopit tie prve este vrele, tak sa nezlomi ani jedna. No ale aj ochutnat treba. A uz viem, kde urobili sudruhovia z NDR chybu. Odkedy mam Kitchen Aid nemali sme labky, vsetko miesam v nom.


  • yana, 10. novembra 2010 o 04:21
    A to co som chcela napisat som zabudla. DAKUJEM


  • sovka62, 10. novembra 2010 o 17:29
    Vďačne, moja, som rad, že sa podarili.


  • altyn, 24. novembra 2010 o 17:19
    Drahá @sovka62 ĎAKUJEM! Vďaka Vám som "frajer", pečiem lepšie ako mama!!! Labky sa vyklopili tuším samé, cesto je veľmi chutné, krechké ale nie lámavé. Už som posunul recept susede ktorá mi požičala formičky (zapadnuté prachom) a na znak vďaky som jej dal samozrejme koštovku... Nevedela sa ich vynachváliť! Takže ešte raz dík! :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))


  • sovka62, 24. novembra 2010 o 17:27
    Milý @Altyn , veľmi sa teším, že sa labky podarili a že vám chutia. Snažím sa pridávať naozaj len recepty, kde je dobrý výsledok zaručený a ktoré som sama viac razy s dobrým výsledkom vyskúšala. Myslím, že podľa tohto sa naozaj labky podaria a navyše sú veľmi chutné. Za tie roky, čo ich pekávam, som už recept rozdala veľa razy, ale keďže teraz máme Varechu, už záujemcov odkazujem len na ňu. Prajem Vám pekný večer.


  • zuzicka245, 27. novembra 2010 o 16:47
    mila sovka 62 dnes som sa rozhodla robit po prvy krat medvedie labky ja nemam formicky ale plech s otvormi s dekoracieu zvoncekov tak dufam ze sa mi to podari vyklopit po upeceni


  • bvlgari, 27. novembra 2010 o 17:21
    ja viem ako to taubi49 pred rokom myslel, ked pisal, ze nevie kolko coho ma navazit...jednotlive mnozstva nie su jednoznacne priradene k surovinam...teda neviem ci sa to len par "vyvolenym" tak blbo zobrazuje, ale vazne neviem k comu sa vztahuju udaje: 30g, 1/2 čaj.lyž a 3ks...ok, mozno ti skusenejsi si to priradia, ale co bude s nami amatermi?... to mame byt cele Vianoce na medovnikoch? :)...takze by som poprosil keby mi niekto odpovedal, vopred dakujem


  • sovka62, 27. novembra 2010 o 19:34
    @zuzicka45 , myslím, že by si nemala mať problém, koláčiky sa ľahko vyklápaju, takže myslím, že to pôjde aj na tvojom plechu.


  • sovka62, 27. novembra 2010 o 19:41
    @bvlgari , veľmi ma mrzí, že sa ti to nezobrazuje správne. Ja to mám pekne v riadkoch vedľa seba. Ale nie je nič, čo by sa nedalo napraviť, takže ti to rozpíšem sem: 300g hladká múka, 250g Hery, 150g práškového cukru,150g mletých orechov, 30g kakaa, 1 vajce, 1/2čajovej lyžičky škorice, 3 kusy roztlčených klinčekov, citrónová kôra, 1 vanilkový cukor. Dúfam, že teraz je už všetko jasné, takže hor´sa do pečenia a daj, prosím,ťa, vedieť, ako to dopadlo.


  • babula90, 28. novembra 2010 o 15:43
    tie suroviny sú naozaj zle vypísané- je tam 150g orechy a kakao- teda som dala zle, z každého 150g, mala by sa vypísať každá súrovina zvlášť, nie je to jasné.... alebo 250g Hera+práškový cukor- z každého 250g???


  • sovka62, 28. novembra 2010 o 15:56
    Tak teraz tomu už naozaj nerozumiem. V recepte sú suroviny vypísané v riadkoch: názov suroviny, vedľa neho množstvo suroviny, vedľa neho merná jednotka a takto je uvedená každá surovina v samostatnom riadku. Okrem toho som v odpovedi pre @bvlgari rozpísala suroviny ešte raz. Ani tam to nie je jasné? Neviem, čo by som ešte mala spraviť, skúsim požiadať redakciu o pomoc.


  • bvlgari, 28. novembra 2010 o 19:40
    tam to uz je jasne :)...dakujem za rychlu odpoved vdaka ktorej som sa dnes mohol pustit do pecenia...labky su vynikajuce, robil som len z polovicnej davky, ale maju uspech cize pred Vianocami si to zopakujem...neboli ziadne problemy, dali sa pekne vyklopit, nelamali sa, ani nie su tvrde...trosku mi prihoreli, ale to nie je chyba receptu...nastastie cukor zakryl tuto drobnu nedokonalost :)


  • danenka, 29. novembra 2010 o 14:13
    @sovka62 , tak som si vytlačila do zbierky tento tvoj recept na labky a niekedy ho vyskúšam, ja mám asi ten istý musím sa pozrieť na pomer múky a tuku, aj ja robím z Hery ale tento rok sa mi lepili


  • sovka62, 29. novembra 2010 o 14:16
    @bvlgari , Heuréka, konečne je to v poriadku. Teším sa, že sa podarili. @danenka , asi niečo málo bude v tvojom recepte iné, lebo mne sa ešte neprilepili, len ten jeden raz, keď som si chcela zľahčiť a cesto som spravila v kuchynskom robote.


  • pheoby21, 4. decembra 2010 o 14:41
    mohla by som margarin nahradit maslom a vynechat klinceky a kakao?


  • sovka62, 4. decembra 2010 o 18:04
    @phoeby21 , margarín určite môžeš nahradiť maslom, i ja to tak robievam, ale sem som pridala originálny recept. A nad vynechaním klinčekov a škorice tiež rozmýšľam. Moja sestra nemá rada medvedie labky, rozmýšľala som prečo, lebo všetko orechové jej chutí. Tak skúsim pre ňu spraviť z polovičnej dávky bez klinčekov, bez škorice, bez kakaa, pridám trocha citrónovej kôry a vanilky a uvidíme, či to pre ňu bude ono.


  • mamilllaria, 4. decembra 2010 o 19:06
    práve som dopiekla. ďakujem za recept, sú naozaj super a aj sa perfektne vyklápajú. :->


  • sovka62, 4. decembra 2010 o 20:20
    Ďakujem, @mamillaria , teším sa s tebou.


  • pheoby21, 4. decembra 2010 o 20:46
    dakujem za odpoved, pustam sa prave do pecenia dufam ze sa mi podaria =)


  • jankar, 7. decembra 2010 o 06:00
    konecne normalne medvedie labky:)))) su chutne , rychle, bez lepenia:)))dakujem za receptik
    nakolko my nemusime orechy, tak som ich tam nedala aj tak su fantasticke, mnam:)
    este otazocka, nemali ste tam vsetci malo cukru? ja som pri druhej davke pridala:)))alebo som viac na sladke:)))


  • sovka62, 7. decembra 2010 o 16:18
    @jankar , recept je starý viac ako štyridsať rokov a to sa do práškového cukru nepridávali protihrudkujúce prísady. Tiež sa mi vlani zdali menej sladké, ale to asi bude tým, že v cukre je toľko škrobu, až je to cítiť na hotovom výrobku.


  • foska, 8. decembra 2010 o 13:23
    Prave som ich dorobila. Su skvele, z formiciek vyliezali same, ale nastastie sa mi jedna rybka zlomila, aspon som mohla ochutnat... A faraonova formicka mi bola nesympaticka, tak som ju tiez zjedla :)
    Dakujem za recept.


  • sovka62, 8. decembra 2010 o 16:27
    No dobre moja, veď čo by si neochutnala, do Vianoc je ešte dosť ďaleko. Aj ja sa vždy teším, keď sa mi nektorá zlomí a môžem ju zjesť.


  • pheoby21, 9. decembra 2010 o 22:25
    v sobotu som piekla labky, chutovo su vynikajuce, ale trosku tvrde, nemam vela skusenosti s pecenim tak sa musim opitat.. len mi povedzte prosim vas ze zmäknu ..?? =)


  • sovka62, 10. decembra 2010 o 16:08
    Áno, zmäknú, tak ako väčšina vianočného pečiva. Ak potrebuješ aby zmäkli rýchlo (a nielen labky), daj ich do plechovej krabice a prilož krajček chleba. Budú mäkké za dva-tri dni, potom môžeš chlebík vybrať.


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 10. decembra 2010 o 17:37
    @sovka62 , môžem si cesto zarobiť vopred a dať do chladničky? Na pár dní keby nebol čas? Pripravila som si takto cesto na mandľové vanilkové rožky a potom to bola fakt rýchlovka upiecť, zabralo mi to maximálne hodinu aj s obaľovaním. Len neviem či je to vhodné pri tomto ceste...


  • sovka62, 10. decembra 2010 o 17:55
    @sandratamer , aj ja si ho chystávam vopred, zvyčajne najmenej jeden deň. Ak budeš miesiť s Herou, stačí ho vyložiť na chvíľu a môžeš plniť formičky. Ja ich robievam s maslom a vtedy je to cesto hodne tuhé, takže ho musím vyložiť asi tri hodiny predtým, než s ním budem robiť.


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 14. decembra 2010 o 12:24
    Včera večer som ich piekla, cesto bolo 4 dni v chladničke. Sú geniálne, nie to dodať... Krásne sa vyklopili, no a musela som skryť aby sa nepojedli. Veľké ďakujem!


  • sovka62, 14. decembra 2010 o 17:36
    Sandri, veľmi sa teším, že si spokojná. Už pred Varechou som tento recept rozdala mnohým ľudom, kto ich ochutnal, každý tvrdil, že sú najlepšie, aké kedy jedol. A to už nehovorím o tom, ako dobre sa s tým cestom pracuje. Naozaj je to šup-šup.


  • tonicka53, 17. decembra 2010 o 15:01
    Milá sovka62, srdečne ďakujem za výborný recept. Dnes som upiekla a hneď z dvoch dávok naraz:-) a tak nejako vôbec som sa nebála, že sa mi nevyklopia. Podarili sa krásne! Robila som ich presne podľa inštrukcií.Už nikdy nebudem skúšať žiadny iný recept na medvedie dlapky /u nás ich totiž voláme dlapky a v dialekte dokonca "dlapke" :-)/.


  • sovka62, 17. decembra 2010 o 15:50
    @tonicka53 ja tiež iný nerobím už roky, odkedy som tento skúsila. A že sa to u Vás dlapke, to mi je jasné, mama pochádzala zo Žemberoviec, takže haluške, materáčike a podobne znie môjmu uchu veľmi milo ako spomienka na mojich drahých starkých.


  • dargov, 19. decembra 2010 o 11:08
    Dobrý den, v prvom rade vás chcem pozdraviť a podakovať sa vám za skvelé recepty ako sú labky a vanilkové rožky. Som veľmi rada že som našla vaše recepty a u nás doma budú domáce koláčiky vďaka vám. Zároveň vás prosím o recepty na plnené koláče ktoré zvyknete piecť ale nie náročné na prípravu nakoľko nie som taká zručná Snádˇneskôr budem vďaka vám... Dakujem prajem pekné Vianoce a utekám piecť vanilkové rožky


  • sovka62, 19. decembra 2010 o 12:45
    @dargov , neviem aké plnené koláče máš na mysli. Ale ak to majú byť krémové zákusky vrelo odporúčam vyskúšať môj recept na snehové loptičky. Je to zákusok, ktorý je nenáročný na prípravu, je ho veľa kúskov a je naozaj veľmi chutný. Netreba ho polievať polevou, stačí spraviť cesto a krém a dobrý výsledok je zaručený. Veľmi dobrý je aj hamiš krémeš salajkový, tam sa tiež len upečie cesto a pripraví krém, aj keď by sa mohol poliať čokoládou. Aj zázračná orechová torta je dobrá a je to pomerne lacný recept. Takže si skús prezrieť tieto recepty, ktoré som uverejnila, možno si vyberieš.


  • dargov, 19. decembra 2010 o 14:07
    práve teraz čítam tie spomínané recepty, výborne, myslela som niečo také ako dunajské vlnky. Momentálne idem vyskúšať lángoše a slané pečivo s makom... ja asi z tej kuchyne neodídem


  • ewitka, 6. januára 2011 o 14:36
    milá sovka, teraz tu prezerám tvoje recepty a narazila som na medvedie labky. Musím ti povedať, že sú vynikajúce. Piekla som ich asi dva týždne pred vianocami a do vianoc sme ich všetky pojedli tak som musela piecť nové. Sú veľmi chutné aj bez kakaa, lebo ja veľa kakaa nemusím. Ďakujem a prajem šťastný nový rok.


  • sovka62, 6. januára 2011 o 14:43
    Ďakujem, @ewitka , aj ja som sa tohto roku chystala upiecť ich aj bez kakaa, ale na Vareche bolo toľko zaujímavých receptov, že som skúšala všeličo iné, nové a na labky bez kakaa už nedošlo. Napiekla som toho statočne, ešte stále mám plné plechovice. Pomaly vyjedám a ako som dnes ráno zistila, už som stihla pribrať dve kilá. Tak to asi všetko šmarím do kontajnera, nech ma to nepokúša.


  • diwa, 30. októbra 2011 o 16:14
    skusala som a suu uzasnee.... uz je vytlaceny recept a tesiime sa na vianocee


  • ailuj82, 31. októbra 2011 o 14:07
    @sovka62 - tá vanilka ide do cesta alebo len na obalovanie?


  • sovka62, 31. októbra 2011 o 16:24
    @ailuj82 , vanilka ide do práškového cukru na obaľovanie. práve som zistila, že ten práškový cukor na obaľovanie som tam ani nenapísala! Idem to opraviť.


  • sovka62, 31. októbra 2011 o 16:26
    Doplnené.


  • ailuj82, 31. októbra 2011 o 18:13
    @sovka62 - Ďakujem, už som ich aj upiekla a polovica je už zjedená. Výýýborné :)


  • sovka62, 31. októbra 2011 o 18:19
    Tak vám prajem dobrú chuť. Ešte, že si ich stihla upiecť, deti aj vnučky sa mi ich vždy snažia vyjesť ešte surové.


  • diwa, 31. októbra 2011 o 19:22
    ja som dnes robila druhu varku , musela som lebo ked prisli kamarati nevedeli sa ich dojest , takze ja som strasne rada , tento recept bude u nas v rodine urcite kolovat aj medzi kamaratmi :)) padli 2 plechy...neviem co bude potom na vianoce :)))) este raz vam moc dakujem/e/


  • gabcar, 16. novembra 2011 o 18:25
    ZAJTRA VYSKUSAM. z PONUKY "LABIEK" MA NAJVIAC ZAUJALI


  • marianna76, 22. novembra 2011 o 23:20
    Tak tieto komentáre sa super čítali, druhé labky som ešte nepozerala, ale som veľmi rada,že som našla práve tieto Vaše.... Pozerám. lebo syn je doma chorý a sľúbila som mu, že dačo upečieme, dnes sme medovníkové piekli... ale nie kôli vianociam, ale ľúbia to. A určite tieto labky upečieme... podľa toho, čo tu všetci píšu... by som si asi mala hneď zarobiť dvojitú dávku.... Vopred veľmi pekne ďakujem a budem ich robiť s radosťou, že sa mi podaria... Ďakujem


  • sovka62, 23. novembra 2011 o 06:47
    @marianna76 , určite sa podaria, je to veľakrát vyskúšané. A ja by som tiež mala napiecť medovníkové. Mala by so vyskúšať novú zdobičku, s ktorou vraj ozdobí medovníky každý. Ale keďže som už vyskúšala aspoň 6 druhov rôznych výrobkov, ktoré majú zdobenie uľahčiť, je mi jasné, že chybe nebude v náradí, tak sa mi do toho veľmi nechce.


  • mata3636, 23. novembra 2011 o 11:09
    @sovka , ja ti poviem, prečo sú tieto labky výnimočne dobré: lebo tu v tomto rcp je klinček, škorica, citrón.kôra, orechy. to ich robí chutnými. niekto totiž dáva len kakao do obyčajného lineckého cesta a to nie je ono. ja mám presne taký istý rcp ako ty. ked robím cesto, tak ho ochutnávam a pridávam koreniny, aby bolo dobré, chuťovo silné. potom aj upečené labky sú mňam


  • sovka62, 23. novembra 2011 o 16:34
    Niečo na tom bude, keď ich pečiem rozvoniava celá kuchyňa.


  • 3sandra3, 26. novembra 2011 o 15:35
    to ano, viem si predstaviť tú vôňu, tieto labky si vyberám piecť k Vianociam


  • marianne69, 30. novembra 2011 o 13:46
    @sovka su dokonale:-)


  • sovka62, 30. novembra 2011 o 13:54
    Veľmi sa teším, že vám chutia, ja ešte ani neviem, kedy budem piecť, akosi to tento rok nemám vopred zorganizované.


  • olalinka, 14. decembra 2011 o 16:57
    Tak tento rok som sa aj ja musela pustiť do vianočného pečenia. Vždy to robila pre celú rodinu moja maminka, ktorá to podedila po svojej mamičke, no žiaľ tento rok mi maminka zomrela. Pri všetkej tej bolesti, ktoru mi to prinieslo, je celkom príjemnou povinnosťou začať piecť, obzvlášť keď mám dcéry pomocníčky, ktoré nadovšetko milujú babičkine medvedie labky. Tak som u mamy v byte našla vrecúško s formičkami a starú kuchársku knihu. Prvu várku som urobila, na druhú mám zarobené, ale stále sa mi niečo nezdalo. Možno to nebol ten recept, podľa ktorého mama piekla, neviem. Surové cesto sa mi zdalo trochu suché, labky sa vyklápali trochu ťažko a mierne zhoreli - použila som malé tvary. A chuťovo trochu nevýrazné. No typické prvé pečenie, veď nič to. Ale keď som si porovnala recept s vaším - v mojom bolo viac múky, viac cukru, menej orechov, menej kakaa, žiadna citrónová šťava, žiadne vajce a škorica a a klinčeky tam síce boli ale zabudla som na ne. Takže moje laby su hlavne sladk´é, to je celé. Skúsim do tej druhej várky pridať esšte tie ingrediencie čo píšete, len neviem čo to spraví, teraz tak dodatočne. A to vajce - nepokazia sa oni potom rýchlo?


  • sovka62, 14. decembra 2011 o 19:33
    @olalinka , cítim s tebou v tvojom žiali, nech má človek koľkokoľvek rokov, ak príde o rodičov, cíti sa sirotou.
    Viem, že som už hodne stará na varecha, ale tu si tykáme, tak sa neostýchaj. A ak ti môžem poradiť, skús labky upiecť presne podľa tohto receptu, nekombinuj viaceré, tieto naozaj zatiaľ chutili každému. Vajca sa neboj, veď sa upečie a labky vydržia v plechovej krabici aj dva mesiace. A už len upozornenie, do cesta ide citrónová kôre, nie šťava, tak aby si si cesto nepokazila. Ak to teda skúsiš, daj vedieť, ako sa ti darilo.


  • olalinka, 14. decembra 2011 o 20:29
    Ďakujem. No, na dnes som uz upiekla, pridala som le n tak od oka za hrsť orechov, trochu kakaa, škoricu, potlčené klinčekya vajíčko, no a hneď to bolo chutnejšie - aj surové cesto, aj to krajšie zavoňalo pri pečení. Iste aj moja mama mala svoj recept, ktorý som ale ašte nenašla. Tak dufam, že ešte tento rok urobim labky celkom presne podľa tvojho receptu. Len tých 6-10 minút mi nevychádza. U mňa to bolo aj 15 minut, ale ešte to neviem presne odhadnuť. Keď je to 10 minút, tak sú ešte mäkké. Tak potom čakám až stvrdnú,ale tam potom hrozí veľmi rýchlo zhorenie .... Alebo sa môžu vybrať aj mäkké?
    No budem sa ešte učiť ....


  • sovka62, 15. decembra 2011 o 06:19
    @olalinka , každá rúra pečie inak a záleží aj na tom, či ich vkladáš do vyhriatej rúry (ja vždy). Práve u labiek je ťažké odhadnúť čas pečenia, od kakaa sú hnedé už keď ich vkladá do rúry, takže podľa farby sa orientovať nedá. Ale máš pravdu, oni v tej rúre celkom nestvrdnú. Ja sa orientujem podľa toho, že sledujem, či sa pri okrajoch formičiek začne tvoriť tmavší pásik. Je to vlastne len ako taký tieň, ťažko sa to písomne vysvetľuje, ale skús si to odsledovať. A niečo napovie aj vôňa, keď sú upečené, zavoňajú trochu inak. Ale to je všetko o praxi, neboj, časom sa to poddá a ty budeš rozdávať rady ostatným.


  • vlastik, 17. decembra 2011 o 20:14
    super recept práve som ich dorobil u mňa bola doba pečenia 12 min. pri teplote 180st.výborne sa vyklepávali a nepolámal sa mi ani jeden,,,a trúbu mám elektrickú s LIDLA a som s ňou spokojný.


  • sovka62, 18. decembra 2011 o 11:27
    A že chlapi nevedia piecť! Čo by nevedeli, len sa im nechce, ty patríš k výnimkám a som veľmi rada, že si s receptom spokojný.


  • hubata, 18. decembra 2011 o 12:06
    @sovka : prečítala som si všetko okolo tvojho receptu na medvedie labky a tiež musím podotknúť že ja som ich piekla z maminho osvedčeného receptu takmer navlas podobnému tvojmu. Môžem len potvrdiť tvoje slová písané niekde hore že práškového cukru treba pridať do týchto starých receptov cca o 10 dkg viac, pretože vtedy sa cukor predával bez prímesí. Cukor bol proste cukor, aj keď niekedy stvrdol, lebo to je prirodzená vlastnosť cukru a pri pečení je to aj žiadúce - tak to má byť.
    No a nebola by som hubatá keby som nezavŕtala: čo to my vlastne namiesto cukru kupujeme, za čo platíme?


  • sovka62, 18. decembra 2011 o 12:39
    Jáj, @hubat á, ani ten hore netuší čo kupujeme a nepíšem len o cukre. študujem zloženie potravín pod lupou a aj tak niekedy naletím. A s tým cukrom je to na porazenie, napíšu, že pridali protihrudkujúcu látku a nenapíšu koľko, aby sa človek vedel orientovať. Zatiaľ som len cukre zn. Castello z Lidla našla, že škrobu tam pridali tri percentá.


  • katarina1959, 18. decembra 2011 o 15:44
    @Sovka62 , práve som dopiekla medvedie labky, sú chuťovo fantastické a krehké. S cestom sa výborne pracuje a krásne sa vyklápa z formičiek. Veľmi pekne ďakujem za recept a prajem príjemné prežitie vianočných sviatkov.


  • marianna76, 18. decembra 2011 o 17:56
    tiež som v polovičke pečenia teraz a SUPER, SUPER, SUPER.... ani sa nelepia na formičky, ani pri vyklopovaní. a ozaj použila som magnet, taký väčší priemer, aby sa dobre držal, keď sú formičky horúce... spoň ma to nepáli a handra nezavadzia, chňapka bola nemotorná... aj parádne sa s tým magnetom vyklopovali... Moja maminka, tak tiež kedysi robila... ĎAKUJEM za recept... už sa dlapkám nebudem vyhýbať...


  • sovka62, 18. decembra 2011 o 19:05
    Aj my sme ich pred chvíľou dopiekli, mala som tu dcéry i vnučky,piekli sme z troch dávok a podelili sme sa. Napiekli sme aj medovníky a lekvárové kolieska, rozvoniava celý dom a Vianoce sa rýchlo blížia.
    @marianna76 , skvelý nápad s magnetom, ďakujem a vyskúšam.
    Aj ja vám prajem krásne pohodové Vianoce.


  • marianna76, 18. decembra 2011 o 22:07
    No, ja som dala trochu bratovi, lebo na vianoce má službu... dačo dám našim, deti zjedli, tak musím ešte určite urobiť, ďakujem, parádne sa robii


  • visnovka, 19. decembra 2011 o 18:57
    Uz som sa bala sovka62
    ze ta nebudem moct pochvalit, lebo som si myslela, že nebudes na diskusii
    lebo recept bol pridany tuším vlani
    tak ja som nahodou natrafila na tento tvoj dokonaly receptík
    a hned som sa pustila do pecenia, ale dala som o 150 g orechov viac, lebo som chcela aj mlete aj sekané orechy
    všetko ostatne som robila podla teba
    a možem len podakovat za tak fantasticky recept všetko sa mi vydarilo na jedničku s hviezdičkou:)))
    a este niečo odteraz budem viac receptíkov od teba skusat:)))
    prajem Tebe aj tvojej rodinke stastné a veselé vianočné sviatky
    a Nový rok
    tak isto prajem stastné a veselé sviatky aj všetkým prispievatelom a čitatelom verechy:)))


  • sovka62, 19. decembra 2011 o 19:13
    @visnovka , no veď čože je rok, ja ich už pekávam vyše štyridsať rokov. Som rada, že sa ti vydarili a prajem ti i ja šťastné a veselé sviatky a veľa šťastia v Novom roku.


  • lilo332, 23. decembra 2011 o 23:39
    ďakujem za návod, podarili sa, sú výborné :)


  • danka127, 6. februára 2012 o 20:23
    Práve som porovnala recepty a mám presne taký od svojej starej mamy a pečiem ho stále, obyčajne ale z dvoch dávok. Formičky ale poctivo vymastím a vysypem múkou, čo je dosť pracné ,ale už nebudem vymasťovať .... :))


  • sovka62, 7. februára 2012 o 06:34
    Niet nad staré osvedčené recepty, ja si ich opatrujem viacero. A mastiť naozaj netreba, cesto je mastné dosť, nelepí sa.


  • olretass, 8. februára 2012 o 19:25
    mozem dat maslo?vdaka.


  • sovka62, 9. februára 2012 o 06:49
    @olretas , skúsila som kombináciu Hery a masla 1:1 a bolo to v poriadku a chuť bola výborná, myslím, že by sa dali spraviť aj z masla.


  • kasandra, 29. júla 2012 o 13:58
    Neviem, či sa moja pochvala na medvedie labky dostane cez toľko komentárov ku Vám, ale nedá mi, aby som nenapísala svoj dojem. Labky sú vynikajúce, už iné nebudem piecť len tieto a preto Vám ďakujem za recept, s ktorým ste sa podelili.


  • sovka62, 29. júla 2012 o 20:07
    Rada som sa podelila, veď sa len vyrovnávam za skvelé recepty, ktoré som tu našla zase ja.


  • arwen, 29. septembra 2012 o 12:50
    po tychto chvalach sa aj ja chystam vyskusat tento recept. Damy, kolko kuskov asi vychadza z tejto davky? vdaka za info


  • sovka62, 5. októbra 2012 o 10:11
    Vyjde ich približne 40 kúskov, mám formičky typicky labkové, ale robievam aj rybky, motýliky, zajačiky a tam ide menej cesta, takže presne to spočítané nemám.


  • michsamant, 10. októbra 2012 o 21:11
    Tento rok chcem prvykrat skusit na Vianoce medvedie labky a mama mi kazala pouzit tvoj recept, tak si ukladam a uz sa na ne tesim, dlho som ich nejedla :)


  • sovka62, 11. októbra 2012 o 06:38
    Ďakujem, dúfam, že budete spokojní a budú vám chutiť.


  • nazarboncuk, 29. novembra 2012 o 18:45
    milá @sovka , toľko ohlasov na ne, musím ich vyskúšať. môj ocino ich zbožnoval a starká ich odmietala robiť presne pre to, že sa jej skoro tretina dolámala. dúfam, že sa mi podaria a budem za hviezdu Vianoc :D pekný večer sovka


  • sovka62, 30. novembra 2012 o 06:41
    @nazarbon čuk, aj tieto sa občas zlomia, po upečení sú krehké, ale veď to je dobre, vnučky ledva čakajú, lebo také čerstvé, ešte teplé sú najlepšie. Ale zlomia sa tak dve-tri z jednej dávky, žiadna tragédia.


  • martab, 8. decembra 2012 o 17:39
    Dnes som tieto SUPER labky robila aj s mojim vnukom. Su perfektne!!!! Su take dobre, ze do Vianoc budem musiet urobit este jednu davku. :)))


  • sovka62, 8. decembra 2012 o 18:37
    Martuška, my rovno robievame z troch dávok, ale podelíme sa s dcérami. Som rada, že chutia.


  • alena45, 9. decembra 2012 o 07:47
    aj ja ich mám už hotové, krásne sa vyklápali, nechala som ich úplne vychladnúť a nezlomil sa mi ani jeden. Tiež som robila z polovičnej dávky a aj tak som mala formičky na dvoch plechoch. Nám to stačí, lebo robievam viac druhov vianočného. Ďakujem za recept.


  • sovka62, 9. decembra 2012 o 08:07
    Veru, viac druhov, tiež sa mi páči, keď sú tie sladkosti namiešané. Včera som celý večer listovala po Vareche, najprv v tom, čo mám v KK, potom aj v celej Vareche. Také skvelé recepty, robila som si poznámky, čo by som chcela spraviť, ale pri šestnástej položke som sa spamätala a uvedomila si, že ak by som to všetko aj stihla spraviť, nestihneme to pojesť. Tak ten zoznam preberiem, ale veeeeeľmi ťažko sa mi bude niečo vyradovať.


  • alena45, 9. decembra 2012 o 08:34
    Veru Sovka, vybrať z toho množstva, ja mám tri kuchárske knihy na troch stránkach, zatiaľ som si pozrela len na Vareche. A preto robím niektoré druhy z polovičnej dávky, lebo keď si povieš, že musí byť orechové, kokosové, mandľové, linecké, kávové, zázvorové, medové, čokoládové, vínové, sezamové, snehové, a k tomu rôzne guľky, košíčky, áách a kde je ešte kysnuté ! Štedrák, orechovník makovník, našťaastie vianočku som ešte ani neskúšala a ani nebudem. Už roky si hovorím, že viac ako desať druhov neurobím a pred Vianocami vidím, že zasa je okolo 20. A pritom ja to vôbec nejedávam, ochutnám ich len vtedy, keď ich pečiem prvýkrát, stačí mi ovoňať. Kde sú smajlíky !


  • sovka62, 9. decembra 2012 o 08:48
    Úplne ťa chápem, aj s tým ochutnávaním, cez Vianoce nezjem nič, zväčša až po Novom roku večer čo večer otváram plechovice a raz zobnem tu, raz tam, veď je to na mne potom aj vidieť. Iní priberajú cez sviatky, ja si to ušetrím na január, február. Ešte šťastie, že s príchodom jari to zo mňa spadne, jednoducho viac pohybu.


  • martab, 9. decembra 2012 o 11:54
    Sovka, kedze sa tvoje labky osvedcili, tak sa ta pytam, ce nemas daky tvoj recept na linecke kolaciky? Rozhodla som sa, ze tento rok budem skusat same nove recepty.


  • sovka62, 9. decembra 2012 o 12:07
    @martab , takto osvedčený recept na linecké veru nemám. Ja namiesto nich pekávam toto:
    » varecha.pravda.sk/recepty/kolieska-s-lekvarom/3597-recept...

    Tu nemusím nič vykrajovať a znovu miesiť a znovu vykrajovať, veď to poznáš.
    Okrem toho tieto majú výbornú chuť (nečudo pri tom pomere múky a žĺtkov) a naša rodina by si bez nich nevedela Vianoce predstaviť.


  • starkamajka, 11. decembra 2012 o 18:27
    Mila Sovka,Tvoje medvedie labky mam už napečene.Sú vyborné ako všetky Tvoje recepty.Bez vahania nasypem muku do misky,keď vidim ,že recept je od Teba.Vrela vďaka a prajem Tvojej rodine šťastné a vesele Vianočné sviatky a hlavne veľa zdravia.


  • sovka62, 12. decembra 2012 o 06:54
    @starkamajka , veľmi pekne ďakujem. Aj ja prajem Tebe a Tvojej rodine krásne sviatky a v Novom roku len to najlepšie.


  • barbinka, 12. decembra 2012 o 22:38
    Mila Sovka,dnes som piekla podla vasho receptu labky a su uzasne :))) lepsie som este nejedla :)) dakujem


  • sovka62, 13. decembra 2012 o 06:56
    Nemáš za čo.


  • milathekiller, 13. decembra 2012 o 13:18
    Prosím vás ľudia, poraďte mi, čo som urobila zle. Neviem aké formičky všetci používate, asi silikónové, pretože s tých mojich old school na medvedie labky kovových formičiek ich môžem vyškrabávať akuraát nožíkom.
    Do bodky som postupovala podľa receptu, dokonca som vážila suroviny na váhe, lebo väčšinou všetko varím a pečiem "bajočko" a dobre. Fakt nechápem...


  • alena45, 13. decembra 2012 o 14:05
    @milathekiller , neverím, cez víkend som ich robila, mám tiež staré formičky ešte po mojej mame, bez potretia, bez ničoho, priamo cesto a vyklápali sa same. Musíš nechať vychladnúť.


  • milathekiller, 13. decembra 2012 o 14:09
    No...veď to... horúce nešli von, tak som ich nechala vychladnúť a nič...akurát ich vyškrabávam do koša :( Asi budem musieť labky kúpiť:D


  • sovka62, 13. decembra 2012 o 18:10
    @milathekiller (som sa zapotila, kým som to správne napísala), mne sa prilepili jeden jediný raz, keď som si zľahčila a cesto vypracovala v kuchynskom robote. Možno si ich aj tou rukou vymiesila príliš, úplne na hladko. Formičky mám staré cca 45 rokov, plechové a naozaj ich nikdy nemastím, ani nevysýpam. Je mi ľúto, že ti nevyšli.


  • marianne, 13. decembra 2012 o 18:23
    @milathekiller ja tieto labky od @sovky peciem uz treti rok a z dvojitej davky pre velky uspech,lebo su naozaj vynikajuce a s uplne novymi formickami na medvedie labky. Este horuce ich vyklapam priamo do praskoveho cukru.Ak mas uplne nove formicky ako ja,kupila som ich minuly rok.Tak som ich fungl nove vyumyvala v jari,oplachla,vysusila a prvy krat natrela maslom.Ale iba prvy krat,potom uz len piect a po vyklopeni nikdy neumyvam,iba pretriem suchou handrickou..a neprilepila sa ani jedna jedina,vypadavali same...


  • tilau, 15. decembra 2012 o 16:41
    @sovka aj ja sa pripájam k tejto veľkej kope varecháčok, ktoré vyskúšali tvoj recept a boli spokojné. Labky sú naozaj výborné, zatiaľ najlepšie aké som jedla, mäkkučké a hned sa vyklápali. Už som recept poslala dalším kamarátkam, ktoré to vzdali s pečením labiek lebo sa im nedarilo.


  • sovka62, 15. decembra 2012 o 17:35
    Mám radosť, mne dnes prišla pomôcť dcéra, upiekli sme medové záviny z dvoch dávok, zamiesili cesto na štyri dávky lekvárových koliesok, tri dávky chrumkavých medovníkov (nám mäkké chutia menej), a tri dávky labiek. Zajtra prídu ostatné dcéry a vnučky a pustíme sa do pečenia. Tak držte palce, nech sa nám darí.


  • honestka, 16. decembra 2012 o 01:04
    ahoj mila @Sovka. tak nech sa vam dnes dobre dari a napecte k plnej spokojnosti krasnych vianocnych kolacikov.
    My sme uz komplet stedrovecernu vianocnu veceru odbavii minulu nedelu, Bronka isla do Afriky a ja som tento raz nepiekla toto drobne pecivo, iba plechove kolaciky, grilaz a take pri com nemusim poskakovat pri rure.
    Kedze ostatna nasa mlada rodinka kolaciky velemi nemusi, upecieme si len pre seba, co nam chuti.
    takze krasnu tichu vianocnu muziku v pozadi a veselu naladu VAM vsetkym devam! hugs, hanka


  • sovka62, 16. decembra 2012 o 07:34
    Ďakujem ti, Hanička, za krásne želania a aj ja vám všetkým prajem zdravie, šťastie, lásku a pohodu.


  • fany1602, 16. decembra 2012 o 15:58
    piekla som tieto medvedie labky a musím povedať že sú naozaj výborné!!!dakujem pekne


  • babatko, 19. decembra 2012 o 21:48
    Milá sovka, dnes som skúšal tvoj recept, sú vynikajúce. Ešte sme nedopiekli z prvej dávky a po ochutnaní , sme už rýchlo zarábali aj druhú, ale trochu som ju upravil, tak ako to robila moja mama, ktorá pridávala aj kokos a potom sme cesto pretláčali v mäsom mlynčeku cez profilovú dierku, s ktorej vychádza dlhý červik, ktorý sa krája alebo sa robia venčeky. Aj takto sú vynikajúce, Ďakujem


  • baculata, 20. decembra 2012 o 05:04
    Piekla som, vybrala som si recept hlavne za to, že same vypadnuz formičky a vypadli a su chutné, pieka som aj Tvoje medove zaviny, toho roku až na vanilk. rožky všetky recepty som použila z varechy, všetko vyšlo na moje prekvapenie uspešne. Darmo dobrý recept polovica uspechu. Díky.


  • sovka62, 20. decembra 2012 o 10:32
    @baculata , asi je nejaký dobrý rok, aj nám sa všetko vydarilo na parádu. S dcérami a vnučkami sme obdivovali a koštovali a hmkali: dobrýýýý ročník... :-))))))))))))))))))))))))ňňňňň


  • krutko, 20. decembra 2012 o 12:01
    Minulý rok som prácne vymazávala a vysýpala formičky, tento rok som objavila tento recept a už nemusím:-) Labky sú vynikajúce, tiež už iné robiť nebudem, len jedna dávka veru nestačí:-) Ešte asi dorobím. Kakaa som dala máličko, aby vynikli orechy a sú skvelé. Prajem Vám krásne sviatky.


  • sovka62, 20. decembra 2012 o 16:16
    Aj ja sa ešte chystám spraviť jednu dávku celkom bez kakaa, sestra má rada všetko orechové, ale kakao a čokoládu nemusí, tak vyskúšam, či by jej chutili len orechové.


  • zdenulkam, 21. decembra 2012 o 23:02
    dakujem za fajn recept...len miesto hery sme dali rajo maslo..


  • ada2, 22. decembra 2012 o 21:19
    Sú naozaj super, ďakujem. Krásne sa vyklopili a to som použila úplne nové formičky. Vďaka.


  • ada2, 23. decembra 2012 o 22:16
    Dnes som ich dokonca robila z bezlepkovej múky (Schär) synovi a podarili sa vynikajúco. Ďakujem.


  • sovka62, 24. decembra 2012 o 10:31
    Ani som netušila, že aj z bezlepkovej by to šlo. Možno by si to mala dať ako samostatný recept pre túto diétu, tam by si ich celiatici našli, lebo inak asi takéto recepty neotvárajú.


  • ada2, 25. decembra 2012 o 10:34
    Ale nedajú sa piecť z hocijakej bezlepkovej múky. Pred dvoma rokmi som to piekla z múky Novalim a rozpadávali sa,boli ako piesok.


  • emilys, 6. marca 2013 o 13:10
    Medvedie labky boli vynikajuce a budem ich piect kazde Vianoce. Recept mam odlozeny.Dakujem.Emilys


  • sovka62, 6. marca 2013 o 16:20
    Vďačne.


  • altyn, 7. decembra 2013 o 20:32
    Zdravím @sovka62 , pred tromi rokmi som vyskúšal tieto labky po prvý krát a bol som nimi nadšený a musím priznať že som nimi nadšený dodnes. Cesto sa ľahko vypracuje a z formičiek vypadáva samo. Dnes som znova robil podľa Vás a bola to paráda! Nemusel som na formičku ani lyžicou klepať, pekne sa to vyklopilo samo. Takže ďakujem ešte tretí krát... :-)))


  • sovka62, 8. decembra 2013 o 06:42
    Ahoj, @altyn. Už som ťa tu dlhšie nevidela, teším sa, že si sa ozval a teším sa, že labky chutia. Nech sa ti vydarí všetko, čo budeš piecť a šťastné a veselé.


  • altyn, 8. decembra 2013 o 11:26
    Aj Vám ŠŤASTNÉ A VESELÉ!!!


  • purina, 14. decembra 2013 o 16:04
    ďakujem za skvelý recept. Labky sú mäkkučké a ľahko vypadujú z formičiek. Šťastné a veselé prajem


  • sovka62, 14. decembra 2013 o 17:29
    Ďakujem, šťastné a veselé aj tebe.


  • nika72, 15. decembra 2013 o 16:13
    práve som ich dokončila...ako si písala samé vypadávali z formičiek...pekne ďakujem za recept bolo ich radosť robiť 1*****


  • sovka62, 15. decembra 2013 o 17:11
    Ďakujem, my na ne ideme v utorok, zo štyroch dávok, tak drž palce, nech sa aj nám darí.


  • luss44, 16. decembra 2013 o 22:27
    práve dopečené, chuťovo výborné a pekne sa vyklápali z formičiek. Ja mám tiež po mame chutný rcp, len niekedy je problém dostať ich z formičky von, porovnávala som oba rcp a v mojom chýba vajce - môže to byť tým? vďaka za rcp a pokojné Vianoce prajem


  • sovka62, 17. decembra 2013 o 06:59
    @luss44 , neviem, či by to mohlo byť vajcom, možno áno, možno to cesto lepšie drží pohromade. Ja ich už mám zamiesené, popoludní ideme na to.


  • sovka62, 17. decembra 2013 o 07:00
    A prajem pokojné Vianoce aj tebe a tvojim blízkym.


  • luss44, 17. decembra 2013 o 11:43
    milá @sovka , ďakujem za prianie a prajem zdarné pečenie :) mňa dnes čakajú medové pláty, vanilkové a marcipánové rožteky... pekný deň


  • nika72, 18. decembra 2013 o 18:40
    pre veľký úspech som ich robila ešte raz tento krát som ich robila bez kakaa,len orechové a pridala som rumovú arómu ...super aj tieto vypadávali samé z formičiek ... pekné Vianoce a veľa dobrých nápadov v kuchyni ..... ;-)


  • sovka62, 18. decembra 2013 o 19:16
    Ďakujem, aj tebe krásne Vianoce.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Králik dedka Kosíka
V Skalici som si našiel manželku a do tohto kráľovského mesta podnes chodím rád. Sú tam dobrí a rázovití ľudia, dobré červené i biele víno, voňavučký trdelník a napokon i vyberaná gastronómia.

Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.

Ewout Eleveld: Na stôl u nás čakáte aj 2 mesiace
S kľudom Holanďana nám Ewout Eleveld – šéfkuchár holandskej Restaurant de Leest a hosť gastronomického kongresu Gastronomy Slovakia porozprával o svojej práci ocenenej tromi hviezdičkami od Michelina.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


TOPlist