Medvedie labky

sovka62Sovka62, 69 ročná žena, Trnava, 3. decembra 2009 11:41
Ďalšie jej recepty »

Vždy keď som som niekoho ponúkla týmito labkami, pýtal si recept. Keďže ich jedávam od detstva, neviem, čím sú také výnimočné, ale fakt je, že ak som ochutnala iné, nebolo to ono. Tak sa oň podelím aj s Vami, možno Vám budú chutiť.

15 min
príprava
6-10 min
na 190 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Do múky pridáme margarín, pokrájaný na kúsky, vajce, cukor, zomleté orechy, kakao (dôležité je použiť naozaj kvalitné tmavé kakao), citrónovú kôru, mletú škoricu a roztlčené klinčeky. Vypracujeme cesto a necháme ho asi 15 minút stáť. Cesto určite vypracujte rukou, nie v robote, pretože by ostalo hladké ako krém a labky sa budú lepiť. Ja som sa poučila, keď som ich piekla prvý raz a chcela som byť pokrokovejšia ako moja mama, ktorá ich vždy miesila ručne.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na päť častí, z každej vyšúľame valček, ten pokrájame na rovnaké kúsky také veľké, aby sa zmestili do jednej formičky. Povtláčame do suchých formičiek (na tomto recepte je skvelé, že formičky sa nemusia mastiť a labky sa z nich aj tak vyklápajú veľmi ľahko). Použite radšej väčšie formičky (ako klasická labka, ale rôzne tvary). V malých formičkách (predpokladám, že sú na domácu čokoládu) labky horeli.

  3. 3

    Pečieme vo vyhriatej rúre. Pripravíme si zmes práškového a vanilkového cukru. Upečené horúce labky vyklopíme do taniera s cukrom a dobre obalíme.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 14 ľudí (4,3 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist