Medvedie labky bez múky

Autor receptu: suelin

Medvedie labky bez muky peciem kazde Vianoce, su vynikajuce a mozu ich jest aj ludia, ktori inak muku nemozu. Je to trochu financne nakladna vec, ale stoji zato.

20
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cokoladu, mandle pomeleme alebo rozmixujeme najemno. Nie dlho, aby sa cokolada neroztopila.
  2. Bielky uslahame dotuha.
  3. Mndlovo-cokoladovu hmotu dame s cukrom, korenim, kakaom a citronovou korou do bielkoveho snehu. Dokladne premiesame, aby vzniklo pevne cesto.
  4. Z cesta robime gulocky vo velkosti vlasskeho orecha, obalime v krupicovom cukre a vtlacime do formicky na medvedie labky. Formicky musia byt taktiez vysypane cukrom, lebo labky nozom opatrne uvolnime a vyklopime na plech vylozeny papierom na pecenie. Nepecu sa vo formickach, ale povyklapane.
  5. Medvedie labky nechame ne plechu cez noc preschnut. Vdaka tomu sa labky pri peceni trochu nadvihnu.
  6. Trubu predhrejeme na 180 stupnov, labky pecieme 15 minut. Nechame vychladnut na mriezke a spodnu cast namacame do cok. polevy. Treba ich pri peceni stale sledovat, aby neprihoreli. Zvonka maju byt chrumkave a vnutri vlacne. Mozete mandle zamenit za lieskovce, alebo pol n na pol s mandlami.