Foto: mariamka
Zostala mi kačacia masť a medvedí cesnak, na ochutenie pár byliniek a zas máte niečo nové v zásobe na všestranné použitie.
Postup
-
1
Masť rozpustíme, vhodíme umytý, osušený, nasekaný medvedí cesnak a necháme pár sekúnd spariť. Odstavíme, dochutíme podľa chuti /soľ, korenie, bylinky/. Prelejeme do vhodnej nádoby a necháme vychladnúť. Udržujeme v chlade.
-
2
Použitie univerzálne, napr. ako nátierka na chlieb.
-
3
Alebo na omastenie a ochutenie cestovín, na dusenie mäsa, zeleniny, ochutenie plniek, polievok ... a podobne.
Ja medvedí cesnak odkladám pre obdobie keď už sa nedá zbierať takto:umyjem, osuším, narežem na rezance a dávam do tých najmenších krabičiek z umelej hmoty a šup s nimi do mrazáku, Takto si ukladám aj jarnú cibuľku a bylinky zo záhrady.
vidis @gordonko , na hrianky by to bolo idealne :)
p. @pusta dakujem za hviezdy, naozaj je to skor tip, ako recept :)
@gubics mrazit som este neskusala, vlastne uz ani nemam co, nezmeni konzisteniu, a hlavne chut? potom asi uz len do varenia, ale viem si to predstavit, hlavne, ked je ho vela... bylinky sa aj mne osvedcili, su uplne ako cerstve
@rulik z domacej kacky je masti az-az :)
ale neviem, ci mas nejake blizko, tusim sa vyvinie novy odbor "medvedia turistika" :)) diky za koment :)
@tetuska asi aj bude, medvedom sa v poslednych rokoch dari, len ci vdaka cesnaku :)) prajem bohatu urodu
@afataga ty o provokacii nic nevrav, tie tvoje stejky :) snazila som sa zurocit aj to malo, co som mala