Foto: danculka
Môj recept pochádza z knihy Vyrábame domáce likéry,
príprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme vodu a med a pomali prihrievame, až úplne med rozpustime vo vode,necháme vychladnúť ....a prilejeme lieh a necháme uplne vychladnúť a nalejeme do flaši cez gázu,nanej sa zachytia drobné voštiny z medu...
-
2
Ako vidíme medovina je bledá, tak použijeme farbivo,ktoré sa používa pri výrobe likérov,na 1 kg cukru, 2 dl vody ,rozpustíme až skaramelizuje,až by bolo velmi husté ,dáme ešte trochu vody,na tento recept,som použila 15 dkg cukru1,5 dl vody,zostal tmavý sirup,ktorý som doliala do medoviny a zostala tmavšia,tento sirup sa volá,, kuler,,.
-
3
Doliata medovina kulerom je omnoho tmavšia a medovina chutí trošku po karamelkách,keď je med tmavý, nie je treba robiť toto farbivo..Na zdravie..
Diskusia k receptu