Medový likér, zvaný medovina /fotorecept/

danculka - fotkadanculka, 19. decembra 2010
Medový likér, zvaný medovina /fotorecept/
Foto: danculka

Môj recept pochádza z knihy Vyrábame domáce likéry,

120 minút
príprava

Suroviny

450 g
440 ml, / ja mám 96/
250 ml
Kuler:
150 g
150 ml




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme vodu a med a pomali prihrievame, až úplne med rozpustime vo vode,necháme vychladnúť ....a prilejeme lieh a necháme uplne vychladnúť a nalejeme do flaši cez gázu,nanej sa zachytia drobné voštiny z medu...

    Medový likér, zvaný medovina /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Ako vidíme medovina je bledá, tak použijeme farbivo,ktoré sa používa pri výrobe likérov,na 1 kg cukru, 2 dl vody ,rozpustíme až skaramelizuje,až by bolo velmi husté ,dáme ešte trochu vody,na tento recept,som použila 15 dkg cukru1,5 dl vody,zostal tmavý sirup,ktorý som doliala do medoviny a zostala tmavšia,tento sirup sa volá,, kuler,,.

    Medový likér, zvaný medovina /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Doliata medovina kulerom je omnoho tmavšia a medovina chutí trošku po karamelkách,keď je med tmavý, nie je treba robiť toto farbivo..Na zdravie..

    Medový likér, zvaný medovina /fotorecept/ - obrázok 3

Diskusia k receptu

duschko
Medovinu mam rad teplu. Mozno preto, lebo ju najcastejsie pijem v zime. Ta Tvoja vyzera velmi dobre a urcite aj tak chuti. Ukladam do MKK
danculka
Ja ho kupujem ČR,lebo tam chodím tak každý druhý týždeň...
ivka268
skusala som kuknut aj na nete ale nic som nenasla:((( a tak rada by som ju doma spravila
chaffo
to je iba medový likér, medovina ani náhodou




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia