Medovník (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

... niet nad tradičné recepty od babičiek :P

4
porcie
50 minút
príprava
3 x 10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Preosejeme múku s práškom do pečiva. Cukor, maslo a med ohrejeme v kastróliku a vymiešame hustú kašu - dávajte ale pozor, aby sa nevarila.
  2. Do múky rozklepneme vajíčka, pridáme vychladnutú kašu a rukami vypracujeme cesto.
  3. Rozdelíme ho na tri rovnaké diely, každý zvlášť vyvaľkáme na veľkosť plechu. Keď chcete mať vyšší medovník, môžte dať na menší plech a upiecť štyri pláty :)
  4. Všetky pláty upečieme zvlášť na zadnej strane plechu, na ktorý dáme papier na pečenie.
  5. Na krém si pripravíme kašu: do studeného mlieka v hrnci vsypeme mmúku, pomaly zahrievame a miešame, hlavne odspodu, aby sa kaša nepripálila. Varíme asi dve minúty, potom necháme kašu vychladnúť.
  6. Maslo vymiešame s cukrom, aby sa úplne spojili.
  7. Po lyžiciach pridávame ešte vlažnú kašu a vymiešame hladký krém.
  8. A teraz môžeme pláty spojiť. Na prvý plát nanesieme krém...
  9. ... priložíme druhý plát... zase potrieme krémom..
  10. ..tretí plát potrieme zospodu marhuľovým džemom a priložíme na krém...
  11. Posledný plát potrieme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme vo vodnom kúpeli zo smotany, cukru a čokolády nalámanej na kúsky.
  12. Takže takto :)
  13. Nakoniec medovník posypeme nastrúhanou horalkou, necháme cez noc odležať a nakrájame.
  14. Tak toto je jedna verzia medovníka u nás :) Dobrú chuť !