Medovník (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
... niet nad tradičné recepty od babičiek :P
4 porcie |
50 minút príprava |
3 x 10 minút na 180 °C |
Postup
- Preosejeme múku s práškom do pečiva. Cukor, maslo a med ohrejeme v kastróliku a vymiešame hustú kašu - dávajte ale pozor, aby sa nevarila.
- Do múky rozklepneme vajíčka, pridáme vychladnutú kašu a rukami vypracujeme cesto.
- Rozdelíme ho na tri rovnaké diely, každý zvlášť vyvaľkáme na veľkosť plechu. Keď chcete mať vyšší medovník, môžte dať na menší plech a upiecť štyri pláty :)
- Všetky pláty upečieme zvlášť na zadnej strane plechu, na ktorý dáme papier na pečenie.
- Na krém si pripravíme kašu: do studeného mlieka v hrnci vsypeme mmúku, pomaly zahrievame a miešame, hlavne odspodu, aby sa kaša nepripálila. Varíme asi dve minúty, potom necháme kašu vychladnúť.
- Maslo vymiešame s cukrom, aby sa úplne spojili.
- Po lyžiciach pridávame ešte vlažnú kašu a vymiešame hladký krém.
- A teraz môžeme pláty spojiť. Na prvý plát nanesieme krém...
- ... priložíme druhý plát... zase potrieme krémom..
- ..tretí plát potrieme zospodu marhuľovým džemom a priložíme na krém...
- Posledný plát potrieme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme vo vodnom kúpeli zo smotany, cukru a čokolády nalámanej na kúsky.
- Takže takto :)
- Nakoniec medovník posypeme nastrúhanou horalkou, necháme cez noc odležať a nakrájame.
- Tak toto je jedna verzia medovníka u nás :) Dobrú chuť !