Medovník bez perníkového korenia fotorecept

bambulkaaa - fotkabambulkaaa, 26. júna 2014

Včera som robila medovníky tak ich idem pridať lebo sú oblúbené a aj preto lebo väčšinou keď nájdem recept na medovníky všade tam ide Zobraziť celý popisVčera som robila medovníky tak ich idem pridať lebo sú oblúbené a aj preto lebo väčšinou keď nájdem recept na medovníky všade tam ide perníkové korenie a nie každý ho má rád :)

Suroviny

160 g
160 g
120 g
500 g (ja dávam 00)
1 ČL
1 ČL
2 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Medovník bez perníkového korenia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Med, cukor si rozpustíme v rajničke pridáme heru a miešame kým sa nám rozpustí cukor.

    Medovník bez perníkového korenia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Múku zamiešame na doske so sódou b. a škoricou a potom pridáme troška vychladnutej hmoty a zamiesime, postupne primiešame ostatnú hmotu a na záver rozmiešané vajíčka.

    Medovník bez perníkového korenia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Spracujeme vláčne cesto ktoré dáme na 2 hodiny do chladničky.

    Medovník bez perníkového korenia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po odležaní si cesto vyberieme ja som si ho nechala pár minút ešte na doske pri izbovej teplote postáť, potom si ho rozvaľkáme hrúbku nechám na Vás kto má aké rád no ja som ich mala hrubé tak do 1 cm lebo keď je cesto tenšie potom sú podľa mňa také suché...

    Medovník bez perníkového korenia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto si vykrojíme podľa vlastných tvarov ja som dala srdiečko a kvietok :)

    Medovník bez perníkového korenia (fotorecept) - obrázok 6
  7. 8

    Vykrojené medovníky si dáme na plech s papierom na pečenie a vrch som potrela bielkom.

    Medovník bez perníkového korenia (fotorecept) - obrázok 8
  8. 9

    Rúru som si predhriala a potom som ju dala na menej vložíme do rúry medovníky a pečieme keď je vrch taký zlatistý sú hotové treba to sledovať lebo nám zhoria tak neodbehovať :) No a máme maškrtu hotovú :)

    Medovník bez perníkového korenia (fotorecept) - obrázok 9
  9. 10

    Dúfam že som nič nezabudla :) Už len urobiť kávičku a dať si k nej maškrtu :)

Diskusia k receptu

megdesign
Do medovnikov ide med, do pernikov med aj badian /sem-tam kakao/. Preto nechapem ten nazov....
sovka62
Aj ja do medovníkov pridávam korenie jednotlivo, škorica, klinček, badián. Existuje aj zmes na medovníky, ale to je skôr taký novodobý produkt,ja pečiem tak, ako som sa pred cca 50 rokmi naučila.
evanaaa
Myslela som si, že perníky a medovníky nie sú jedno to isté, ale že sa líšia - medovník = med, a perník = korenie, typické pre perníčky. Ale na zjedenie sú iste dobré.
evanaaa
Tak, @kakao , ani som sa veľmi nemýlila, prečítaj si článok z horeuvedeného linku. Páááá
kakao
@evanaaa : Nič si nepochopila. Takéto bezduché žabomyšie „onanovanie“ (vopred sa ospravedlňujem za hrubosť, ale to, čo tu niektorí stvárajú, sa nedá slušnejšie nazvať) nad názvami receptov je (spolu so sadomasochistickým bičovaním druhých ľudí gramatikou a arogantnými komentármi alias „kritikou“) pôvodom všetkého zla na tomto portáli.
1x kakao
bambulkaaa
Mrzi ma ze som mojim nazvom sposobila hasterenie medzi Vami to som naozaj nechcela no radsej sa zamerajme nato preco sme tu a to je varenie a pecenie to co nam robi radost :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia