Medovník bez perníkového korenia (fotorecept)

Autor receptu: bambulkaaa

Včera som robila medovníky tak ich idem pridať lebo sú oblúbené a aj preto lebo väčšinou keď nájdem recept na medovníky všade tam ide perníkové korenie a nie každý ho má rád :)

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Med, cukor si rozpustíme v rajničke pridáme heru a miešame kým sa nám rozpustí cukor.
  3. Múku zamiešame na doske so sódou b. a škoricou a potom pridáme troška vychladnutej hmoty a zamiesime, postupne primiešame ostatnú hmotu a na záver rozmiešané vajíčka.
  4. Spracujeme vláčne cesto ktoré dáme na 2 hodiny do chladničky.
  5. Po odležaní si cesto vyberieme ja som si ho nechala pár minút ešte na doske pri izbovej teplote postáť, potom si ho rozvaľkáme hrúbku nechám na Vás kto má aké rád no ja som ich mala hrubé tak do 1 cm lebo keď je cesto tenšie potom sú podľa mňa také suché...
  6. Cesto si vykrojíme podľa vlastných tvarov ja som dala srdiečko a kvietok :)
  7. Vykrojené medovníky si dáme na plech s papierom na pečenie a vrch som potrela bielkom.
  8. Rúru som si predhriala a potom som ju dala na menej vložíme do rúry medovníky a pečieme keď je vrch taký zlatistý sú hotové treba to sledovať lebo nám zhoria tak neodbehovať :) No a máme maškrtu hotovú :)
  9. Dúfam že som nič nezabudla :) Už len urobiť kávičku a dať si k nej maškrtu :)