Foto: gabculka
Tento recept som získala ako recept zo starého včelárskeho časopisu.
Postup
-
1
Zo surovín vypracujeme cesto. Pozor treba dať pri vajíčkach, aby nepresiahli 150 g. Radšej dať menšie, alebo ak nemáte menšie tak menej. Mne sa doteraz vždy podarilo vtesnať do 150 g. Pokiaľ chceme aby bolo cesto tmavšie, tak časť múky nahradíme kakaom. Pozor treba dať aj na sódu bic - dáme len zarovnanú lyžičku, aby sa cesto pri pečení neroztekalo.
- 2
Cesto nechávam odstáť minimálne 24 h na chladnom mieste (môže stáť aj týždeň, dva, vraví sa že čím dlhšie medovníčkové cesto stojí, tak tým je lepšie).
- 3
Pred vykrajovaním cesto necháme trochu zmeknúť pri izbovej teplote. Cesto rozvaľkávame na dobre pomúčenej doske, aby sa nám nelepilo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Veď to je taká jemná práca ako výšivka, škoda ich zjesť, hotové umelecké dielo.