Foto: manka1
Recept mám prichystaný od roku 2011 - a až teraz prišiel na rad. Publikovaný bol v časopise Perníčky z edície Knihovnička .
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V miske zo všetkých surovín zmiešame tuhšie cesto - je to klasické medové cesto bez korenín. Odporúča sa odležať - môže aj dlhšie ako jeden deň. Ako budete stíhať. Potom z cesta vyvaľkať plát asi 3-4 mm hrubý. V pôvodnom recepte boli kolieska, ja som si zvolila kvietky, vy si zvoľte aký tvar sa vám páči. Upiecť na plechu s papierom na pečenie doružova (10 min pri 180°C). Upečené tvary treba nechať vydýchať aspoň do druhého dňa a až potom zlepovať.
- 2
Krém: Základ krému je hustý puding uvarený z 500ml mlieka a dvoch balíčkov vanilkového pudingu, ocukriť podľa chuti ešte kým je teplý.Je treba nechať vychladnúť. Maslo si vymiešať - šľahačom s trochou cukru (nepíšem množstvo, lebo každý podľa chuti.
- 3
Pridávať pomaličky vychladnutý puding. Keď sa hmota spojí, tak pridať Čl kakaa - krém má byť taký bledohnedý - ako "kakavko". No a môžete zlepovať. Zlepené tvary (napr.kolieska, kvetinky...) by mali niekde v chlade odležať - krém vsiakne do medovníčkov a sú potom vláčne. Po upečení sú tvrdé, ale po natretí krémom zvláčnejú. Osvedčil sa aj džem - podľa chuti.
- 4
Vyzerajú obyčajne, ale chutia výborne - aspoň podľa rečí lepkáčov, vydržia dlho.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jedine čo zmením, že do krému nedám kakao, bo aj to on nemusí :-) alebo rozdelím plnku na aj, aj, lebo ostatní a je nás viac, sme čokoľúbiaci :-) No a ešte, že je nevážený spôsob prípravy, najviac vyhovuje mne :-D