Medovníčky - mäkké fotorecept

tinca - fotkatinca, 24. decembra 2014
Medovníčky - mäkké (fotorecept)
Foto: tinca

Nemám rada medovníky, keď sú ako skala, také cesto sa hodí na svietniky a na advetné dekorácie, A práve tieto sú skvelé na jedenie,lebo sú mäkučké, hlavne ak ich správne skladujeme.

60
porcií
15 minút
príprava
8-10 minút
na 160/180 °C

Suroviny

500 g
125 g (Hera)
190 g
3 PL
2 ks
1 ČL
5 - 6 ks/1 ČL
1 KL
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tuk necháme zmäknúť pri izbovej teplote, múku a cukor preosejeme a zo všetkým surovín vymiesime cesto. Robím si ho deň vopred, ale vydrží aj pár dní v predstihu. Samozrejme môžeme s ním pracovať aj hneď.

    Medovníčky - mäkké (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku O,6-1 cm a pomocou formičiek vykrajujeme rôzne motívy okrúhle,ale aj vianočné. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ja som časť ozdobila tak, že na každý som dala 1/2 KL slivkového lekváru a na to orech, hrozienko alebo mandľu. Pred pečením ničím nepotieram. Pečieme pri 180°C cca 8 minút. Ja som piekla na teplovzduchu pri 160°C

    Medovníčky - mäkké (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ešte horúce potrieme vyšľahaným bielkom, aby dostali pekný lesk. Po vychladnutí uložíme do plechových dóz,ktoré vystelieme alobalom. Samozrejme tie čisté ozdobíme cukrovou polevou, pomocou kornútka. Ja som tento rok prvýkrát použila zdobičky v tubách od Oetkera,výborne sa s nimi pracuje a za 20 minút vyschnú

    Medovníčky - mäkké (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pekne vyniknú, ak ich servírujeme spolu a striedavo. Počet porcií je len orientačný, záleží od hrúbky vyvaľkania a veľkosti formičiek

    Medovníčky - mäkké (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: