Medové úle

agath - fotkaagath, 17. decembra 2010
Medové úle
Foto: agath

Suroviny

2-3 balíčky guľaté detské
15 dkg
10dkg
2 lyžice
4 lyžice
Plnka:
10 dkg
1 kus
2 kusy
2 polievkové lyžice
podľa chuti (asi 2-3 PL)




Postup

  1. 1

    Odložíme si asi 30-40 kusov piškót, ostatné rozmrvíme ( ja vždy pomeliem na mlynčeku na orechy) a pridáme maslo, kakao a mlieko. Spracujeme z tejto masy cesto, ktoré odložíme, kým si pripravíme plnku ( nemusí byť do chladu )

  2. 2

    Vymiešame maslo s vanilkovým cukrom. V horúcom vodnom kúpeli vyšľaháme vajcia (ja dávam len žĺtky) s kryštálovým cukrom do zhustnutia, odstavíme zo sporáka a po vychladnutí zmiešame s maslom a pridáme opatrne rum podľa chuti.

  3. 3

    Do formičky na úliky dáme na okraj cesto, pridáme plnku a úlik uzavrieme piškótou. Podľa chuti môžeme úliky vopred vysypať kokosom, mletými orechami alebo hotové poliať čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

tonicka53
ešte nemám formičky na úliky, ale už som ich držala v obchode v ruchách :-) lenže som nemala recept. veľmi sa teším, ako si ich urobím.
mňam. vďaka za recept, už je v mojej KK. :-)
tinca
aj ja pozerám, že medu nikde v rcp
evanaaa
Možno med vytiekol......ha ha. J asom tie formičky ešte nevidela. Dali by sa robiť aj špice podobne bez formičiek ? len to už by neboli úliky.
agath
pôvodne som skúšala ten recept s formičkami na špice, lenže problém je v tom, že ťažko vyberať z nich a že v recepte nie je med? , neva - ale sú to medové úle preto, že tak ich voláme od pradávna a tie nové formičky z tescomy majú skutočne tvar medových úľov ( z vonkajšej strany je tam aj včieľla!!!)
agath
mimochodom, tie formičky som kúpila len vlani, takže až taká novinka to dámy nie je
45678
Bože, tak takéto by som sem nevložila určite.. prepáč agath..
sisuk
45678 a čo si vložil na Varechu Ty? Predveď sa...
mata3636
@sisuk - musím sa zastať @45678 , lebo podľa mňa má pravdu. Všimni si spodný rad, prvý, druhý, tretí úlik - veľmi nevydarené. Určite by boli krajšie na pohľad, keby neboli poliate čokoládou a ked už sú, tak by som zopár najkrajších kúskov preložila na čistý tanier, neodfotila by som ich na ofŕkanej tácke. @Agath - neber to ako vyrývanie, ale vieš, ako sa hovorí: aj oči chcú jesť:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia