Medové úle

Autor receptu: agath

Suroviny

Postup

  1. Odložíme si asi 30-40 kusov piškót, ostatné rozmrvíme ( ja vždy pomeliem na mlynčeku na orechy) a pridáme maslo, kakao a mlieko. Spracujeme z tejto masy cesto, ktoré odložíme, kým si pripravíme plnku ( nemusí byť do chladu )
  2. Vymiešame maslo s vanilkovým cukrom. V horúcom vodnom kúpeli vyšľaháme vajcia (ja dávam len žĺtky) s kryštálovým cukrom do zhustnutia, odstavíme zo sporáka a po vychladnutí zmiešame s maslom a pridáme opatrne rum podľa chuti.
  3. Do formičky na úliky dáme na okraj cesto, pridáme plnku a úlik uzavrieme piškótou. Podľa chuti môžeme úliky vopred vysypať kokosom, mletými orechami alebo hotové poliať čokoládovou polevou.