Foto: helca103
Tento recept mi dala asi pred 7.rokmi kolegyňa a od vtedy ich robím kedykoľvek keď máme chuť.
Postup
-
1
pripravím si suroviny,všetko spolu zmiešam a vypracujem hladké cesto ktoré dám do fólie. Nechám v chlade asi 1 hodinu odpočívať.
-
2
Cesto rozvaľkám a vykrajujem rôzne tvary.Dám na plech vystlaný papierom....
-
3
a pečiem pri miernej teplote asi 170-180 stupňov aby si držali tvar. Ak by sme ich piekli pri vysokej teplote rozliali by sa.
-
4
Hneď po upečení ešte teplé potriem rozšľahaným bielkom aby sa pekne leskli, ale nie je to podmienka.Keksíky sú dobré aj tak :-) Ja som do jedného bielka pridala 1PL vody a tak som vyšľahala.
-
5
Skladujem v plechovej dóze.
@medulienka122 , vyskúšaj a daj vedieť či je to ten recept :-)
@izabella929 , @marianne , @marijanka712 , @medovnicek ďakujem
Tvoja chvála ma nesmierne potešila a som rada, že keksíky chutili. Hlavne keď začínaš variť a piecť ja verím,že Ťa to bude baviť ako každú z nás. Pre mňa je to relax aj ked v poslednom čase pečiem samé žemle, chlebíky,bagety. Tieto keksíky pečiem často aj do zásoby a nikdy ma nesklamali.Ja to pečiem na 180 stup asi 15 minút, ale každá rúra je iná takže to treba iba skúsiť, rúru netreba prepínať. Prajem Ti veľa šťastia pri pečení.