Medové keksy fotorecept

helca103 - fotkahelca103, 28. novembra 2012
Medové keksy (fotorecept)
Foto: helca103

Tento recept mi dala asi pred 7.rokmi kolegyňa a od vtedy ich robím kedykoľvek keď máme chuť.

Suroviny

500 g
220 g
200 g (palmarin,hera)
120 g
2 ks
1 ČL
2 ČL
na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    pripravím si suroviny,všetko spolu zmiešam a vypracujem hladké cesto ktoré dám do fólie. Nechám v chlade asi 1 hodinu odpočívať.

    Medové keksy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozvaľkám a vykrajujem rôzne tvary.Dám na plech vystlaný papierom....

    Medové keksy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a pečiem pri miernej teplote asi 170-180 stupňov aby si držali tvar. Ak by sme ich piekli pri vysokej teplote rozliali by sa.

    Medové keksy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hneď po upečení ešte teplé potriem rozšľahaným bielkom aby sa pekne leskli, ale nie je to podmienka.Keksíky sú dobré aj tak :-) Ja som do jedného bielka pridala 1PL vody a tak som vyšľahala.

    Medové keksy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Skladujem v plechovej dóze.

    Medové keksy (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

iva63
receptíky na takéto suché keksíky sa vždy zídú...ukladám si ich-:) a hlavne je super to, že ich máš odskúšané a nesklamali Ťa...také rp majú vždy úspech-:) ďakujem...želám Ti pekný deň
medulienka122
niečo sa mi marí, že ich robievala aj moja mamka, ale vtedy ma to až tak veľmi nezaujímalo, škodaaaa:-), a tak ti ďakujem, keď vyskúšam, bude vedieť, či je to ten istý...
vierina
Chcem sa spýtať či tie keksíky chutia ako medovníčky, alebo ako také škoricové keksíky, ktoré dávajú v kaviarni ku kávičke :)
helca103
@vierina tieto keksíky sa podobajú chuťou presne na tie čo sa podávajú v kaviarňach ku káve. Občas, keď sa mi chce babrať s drobnučkou formičkou tak urobím také maličké a je toho plný 3l pohár. Moje návštevy majú dojem,že som ich mám z kaviarne a že som ich len porozbaľovala :-)
mariaklara
Ukladám, určite urobím, lebo tie v kaviarni mám rada, ale toto bude vlastná tvorba :-))))
basenka123
Hneď ako som tento recept zbadala tak som si ho pridala medzi obľúbené a vyskúšala som ho, a musím priznať že lepšie keksíky som nejedla, je pravda že som tam nepridala sódu bikarbónu ale nič sa tým nepokazilo, dala som viac medu a menej práškového cukru. Musím vás pochváliť, ja sa učím piecť, variť, a tento prvý váš recept mi vyšiel :D, len by som sa chcela ešte opýtať že ako dlho to pečiete lebo mne to trvalo asi 20 minút, s tým že mamina mi to stále prestavovala na tej peci :D
helca103
milá @basenka12 v prvom rade sa ospravedlňujem za oneskorenú reakciu ale na Varechu už chodím veľmi málo.
Tvoja chvála ma nesmierne potešila a som rada, že keksíky chutili. Hlavne keď začínaš variť a piecť ja verím,že Ťa to bude baviť ako každú z nás. Pre mňa je to relax aj ked v poslednom čase pečiem samé žemle, chlebíky,bagety. Tieto keksíky pečiem často aj do zásoby a nikdy ma nesklamali.Ja to pečiem na 180 stup asi 15 minút, ale každá rúra je iná takže to treba iba skúsiť, rúru netreba prepínať. Prajem Ti veľa šťastia pri pečení.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia