Liečive učinky maty su zname od praveku... Jej domovinou je Europa, odkial sa rozširila do celeho sveta. Oblubena svojou občerstvujucou lahodnou chutou, našla Zobraziť celý popisLiečive učinky maty su zname od praveku... Jej domovinou je Europa, odkial sa rozširila do celeho sveta. Oblubena svojou občerstvujucou lahodnou chutou, našla svoje miesto v každej domacnosti nielen ako prostriedok proti traviacim problemom, ale aj pri priprave občerstvujucich nealko napojov a dezertov.. Nezabudnime - doležite je, aby sme ju zberali zavčasu rano...!
Postup
-
1
Matu podla potreby umyjeme, osušime a nakrajame. Vodu s cukrom dame varit. Ked sa cukor roztopi, varime dalej, kym sa tekutina nezredukuje za aspon 1/4 (jednu štvrtinu). Do takto zahusteneho sirupu vložime nakrajane listky maty a povarime dalšich 5 minut. Odstavime z ohna a zakryjeme. Nechame stat dalšich 10 minut. Potom precedime, nechame vychladnut a nalejeme do fliaš. Skladujeme v tmavom priestore.
Diskusia k receptu