Mäsové smotanové placky (fotorecept)

Autor receptu: jody

Tip na rýchlu večeru s využitím polotovaru.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso zmiešame s vajciami, pokrájanými rožkami, nakrájanou cibuľou, vňaťou, smotanou a postrúhaným syrom. Solíme len mierne, syr je slaný dosť. Zmes by nemala byť priveľmi hustá. V prípade potreby zahustíme trochou múky.
  2. Naberáme lyžicou a roztlačíme na panvici na tenšie placičky. Vypražíme do chrumkava z oboch strán.
  3. Polotovar na gratinované zemiaky, čo sú vlastne zemiakové plátky v syrovom bešameli premiestnime z konzervy do kastróla, prilejeme trochu vody a zohrejeme. Môžete ich aj zapiecť, ale toto je rýchlejšie.
  4. A už len servírujeme, na zemiakovú omáčku upražené placky a k tomu prípadne krajec čerstvého chleba. Prajem dobrú chuť. :-)