Mäsové slimáky a šalát z červenej kapusty fotorecept

ailuj82 - fotkaailuj82, 6. novembra 2010
Mäsové slimáky a šalát z červenej kapusty (fotorecept)
Foto: ailuj82

Dva druhy mäsa.

30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g, alebo / bravčové mäso /stehno/
200 g
3 listy
1 dcl
šalát:
1/2 hlavy
2 PL
1 čl
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Diviačie /bravčové/ mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na veľké rezne, naklepeme. Kuracie mäso tiež umyjeme, nakrájame na tenké rezne /nemusíme klepať/. Diviačie mäso posolíme, položíme naň list kapusty, na kapustu posolené kuracie mäso, posypeme gyrosom.

    Mäsové slimáky a šalát z červenej kapusty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zrolujeme na roládu s priemerom aspoň 7 cm, mäso napicháme ihlami /špáratkami/ po dĺžke vo vzdialenosti asi 3 cm od seba. Medzi ihlami rozrežeme a vzniknú nám slimáky.

    Mäsové slimáky a šalát z červenej kapusty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opečieme na rozohriatom oleji z oboch strán. Podlejeme vínom a dusíme do mäkka. Do panvice vložíme aj tie slimáky čo sa nám nepodarili :) /kúsky mäsa/. Šťavu na konci môžeme zahustiť.

    Mäsové slimáky a šalát z červenej kapusty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Šalát: kapustu očistíme, nastrúhame na jemno a zalejeme olejom v ktorom sme rozmiešali soľ, ocot, cukor. Podávame s ryžou.

    Mäsové slimáky a šalát z červenej kapusty (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

zdezda
WAW, to je niečo, no nemám divinu, vyskúšam to s hovädzím, snáď to bude tiež dobré :-)
matased
Z tej diviny - pravej by mi chutili najviac, sú to milé slimáčiky - mňam