Mäsové rezance s kapustou fotorecept

evusik - fotkaevusik, 16. februára 2011
Mäsové rezance s kapustou (fotorecept)
Foto: evusik

Tento recept robím už hádam aj 20-25 rokov a mám ho z nejakej TV relácie o varení, aspoň sa mi tak marí. Kto si Zobraziť celý popisTento recept robím už hádam aj 20-25 rokov a mám ho z nejakej TV relácie o varení, aspoň sa mi tak marí. Kto si to má pamätať. V každom prípade mám toto jedlo veľmi rada. Mäkučké mäsko nakrájané na tenké rezančeky, sladké hrozienka, opražené arašidy a chrumkavá kapusta tvoria spolu báječnú vyváženú chuť :-)

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
2 PL
1 ČL
200 g,čerstvé
200 g
400 g
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Mäso si nakrájame na rezančeky, pridáme sójovú omáčku, korenie a zamiešame. Ideálne je to urobiť už večer a cez noc nechať v uzavretej nádobe v chladničke. Šampiňóny nakrájame na plátky, pór na kolieska, cesnak na plátky, kapustu na tenké rezančeky. Hrozienka umyjeme. Ak použijeme solené arašidy potom opatrne zo soľou, respektíve nesoliť vôbec, čo zas môže byť problém, lebo jedlo bude síce slané ale mäso bez chuti, takže je lepšie použiť nesolené arašidy.

    Mäsové rezance s kapustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Wok, alebo panvicu si rozpálime, pridáme trošku oleja a na horúcom oleji opražíme arašidy aj hrozienka. Oprážame až sa nám hrozienka začnú nafukovať. Keď už sú krásne nafúknuté preložíme ich do misky a odložíme bokom....

    Mäsové rezance s kapustou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...do panvice vložíme mäso a na rozpálenom oleji opražíme do biela. Oprážame krátko.

    Mäsové rezance s kapustou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme pór a šapiňóny, premiešame... premiešavame stále, prípadne kto vie, ten pretriasa. Ja nato používam dve varešky.

    Mäsové rezance s kapustou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmes odhrnieme bokom a do stredu si dáme cesnak, opražíme ho len toľko čo zavonia a hneď zamiešame...

    Mäsové rezance s kapustou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...pridáme kapustu, zamiešame a len krátko opražíme...

    Mäsové rezance s kapustou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...a pridáme hrozienka a arašidy. Premiešame aby sa chute spojili a ihneď podávame.

    Mäsové rezance s kapustou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nezabudnite, že celé jedlo sa tepelne upravuje cca 10 minút. Mäsko má byť mäkké a ostatné ingrediencie pekne chrumkavé, žiadna udusená kapusta do mäkka!!!!!

    Mäsové rezance s kapustou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Naložíme si a dobrú chuť :-)

    Mäsové rezance s kapustou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Koreninová zmes Cajun obsahuje: chilli mleté, čierne korenie, cesnak, cibuľa, oregano, tymian, cukor a je dosť štipľavá, preto nedávam chilli papričku ináč by som dala.

    Mäsové rezance s kapustou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

folkon
tak tento recept ma naozaj zaujal.....ani neviem prečo ma napadlo slovné spojenie "domáca exotika" ......palec hore ;)
lyali
Arašidy moc nemusím, ale táto kombinácia chutí sa mi náramne páči :-)
tinca
@evusik chvááálim, krásny rcp, ukladám len nepoznám čo je koren.soľ Cajun? Môžem to urobiť aj s čínskou kapustou??
evusik
@tinca s čínskou kapustou som to ešte nikdy neskúšala, ale kľudne vyskúšaj... to korenie je na obrázku č.1 s oranžovým vrchnákom a ja tieto koreniace zmesi a ochutené soli kupujem v Metre...
dorisa
Veľmi pekný recept, činu mam rada, ale neviem žiadnu pripraviť. Vyskušam podla teba.
ketty3811
Chutný recept a pekný fotopostup.Ja len rozmýšľam či mi tam budú chutiť tie hrozienka(veľmi ich nemusím).Ale možno by som to mohla urobiť bez nich.:-)A ešte ma napadlo,kde využívaš ešte toto korenie?
evusik
@Ketty3811 samozrejme, že hrozienka môžeš vynechať... túto koreniacu zmes používam hlavne keď robím mäso na prírodno, takéto krájané mäso je dosť štiplavá a to máme radi :-)
bobarka
Recept beriem. Vynechám hrozienka a arašidy.Dúfam, že nenaruším chuť.
evusik
@bobarka ak nemáš rada arašidy, skús opražené mandle to je ešte väčšia dobrota, viem že hrozienka nemá rado veľa ľudí s tým sa nedá nič robiť.... ale niečo sladké by tam malo byť možno sušené marhule namočené vo vode aby zmäkli..... samozrejme, že môžeš oboje vynechať celkom :-)
evusik
aha tak na prílohu som celkom zabudla.... asi preto, že mi to jeme len takto ako to je :-) ale ryža by mohla byť
jody
Tak toto hej. A ja miesto hrozienok pridam goji. Uvidime, co to spravi. :-)
bejda7
Už som skúšala s arašidmi ale na iný spôsob,super nabudúce skúsim tento:)
jarunka
Zaujimavy recept. Dakujem za inspiraciu @evusik , recep vyskusam, ale miesto arasidov pouzijem mandle a miesto hrozienok susene marhule. Uz sa tesim.
antalaus
Zaujimava kombinacia, Slovensky "Stir Fry" ?
zalozim do knihy. ;-}
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
Som rád ,že si tento recept dala k lepšiemu.Určite vyskúšam v piatok pôjdem do Metra a skúsim nájsť korenie ktoré doporučuješ
evusik
@oco pridla som fotku...ja v Metre kupujem rôzne zmesi ale aj sušené zelinky, sú to trošku väčšie balenie, konkrétne Cajun má 350g ale sú dobré, to s tým zeleným viečkom sú provensálske byliny a s červeným je škorica, s pomarančovým viečkom sú koreninové zmesi je tam ozaj veľký výber... len si zober poriadne okuliare (ak nosíš) lebo zloženie je písané malinkým písmom :-)
dobryhrncekvar
tento recept vyzerá s použitými surovinami veľmi dobre, dalo by sa to jesť aj v tortilách, skúsim s madľami miesto arašid.orieškov.
jerica
pri lieku čo užíva moja polovička,jedlá s kapustičkou si musím dať dočasne prázdniny,krásne aranžmá s perfektným fotopostupom :-)
bozulka
@evusik , je to dobré jedlo a ide urobiť aj v malom množstve pre jednu osobu.Ja tam pridám kúsok červenej feferonky pre farbu.
Máš to pekné!!!!!
evanaaa
Zdá sa mi to lákavé a myslím, že ak si Cajun urobím podľa surovín, aké si napísala, tak to možno bude aj ono, len v akom pomere by som ich mala dať?,tuším tak od oka, približne rovnako, mám aj sypkú cibuľu, cesnak a to ostatné. Možno tiež miesto hrozienok goji(mám), ale dala som ich do koláča a zdali sa mi horkasté ( neviem, či všetky).
evusik
@evanaaa čo sa týka goji ti neporadím, lebo som neskúšala... korenie podľa mňa môžeš použiť aj iné, niečo čo máš rada, nejakú tú koreniacu zmes na čínu... v obchodoch je veľký výber :-)
cica2
ďalší skvelý recept, si šikuľka!!!! Krásne aj nafotené, ako všetky :))
daniela15
tak toto by som rada urobila, ale ktoré bravčové mäso sa na to hodí - karé, stehno? Akosi som doteraz takéto minútkové mäsá robila len z kuracích pŕs.
evusik
@daniela15 stehno, karé je na to najlepšie ale dá sa aj krkovička len musí byť taká chudšia... ja takéto minútky robím väčšinou z karé...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia