Mäsové knedličky v zeleninovej omáčke fotorecept

ajuska155 - fotkaajuska155, 8. januára 2014
Mäsové knedličky v zeleninovej omáčke (fotorecept)
Foto: ajuska155

Milujem cestoviny , na akýkoľvek spôsob , s čímkoľvek. Jedla by som ich najradšej každý deň . No cestoviny niesú ničím bez dobrej omáčky Zobraziť celý popisMilujem cestoviny , na akýkoľvek spôsob , s čímkoľvek. Jedla by som ich najradšej každý deň . No cestoviny niesú ničím bez dobrej omáčky . A tu je jedna z mojich obľúbených , obyčajná jednoduchá zeleninová omáčka s mäsovými knedličkami no pre mňa balada .

4
porcie
40 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
200 g
100 g
2 ks
1 ks
4 strúčiky
2 ks
1 PL
1 PL
3 PL
50 g
4 PL
2 dcl




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme suroviny na omáčku . Cibuľu a 2 strúčiky cesnaku si orestujeme na olivovom oleji , potom pridáme zeleninu nkrájanú na malé kúsky .

    Mäsové knedličky v zeleninovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Akonáhle sa zelenina orestuje , vmiešame paradajkový pretlak , a podlejeme vývarom . Dochutíme soľou a korením a necháme asi 20 minút podusiť .

    Mäsové knedličky v zeleninovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked sa zelenina uvarí , stačí do polomäka , opatrne ju rozmixujeme na omáčku . Omáčka je hustá a preto ju rozriedime trochou vody .

    Mäsové knedličky v zeleninovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa nám 20 minút dusila zelenina , pripravili sme si zmes na mäsové knedličky . Do mletého mäsa ( najlepšie je bravčové , doma alebo u mäsiara mleté mierne tučné mäso ) pridáme vajíčka , rascu , korenie čierne , mletú papriku , 2 roztlačené strúčiky cesnaku . Všetko spolu spracujeme a podľa potreby pridáme strúhanku.

    Mäsové knedličky v zeleninovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zo zmesi potom jednou čajovou lyžičkou odoberáme knedlíky a druhou ich hádžeme do omáčky . Kto chce môže urobiť aj guličky no mne sa práve tá nerovnosť knedličiek páči .

    Mäsové knedličky v zeleninovej omáčke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pod pokrievkou varíme ešte asi 20 minút . Občas premiešame .

    Mäsové knedličky v zeleninovej omáčke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po dovarení , zmiešame omáčku s akýmikoľvek cestovinami a nastrúhaným parmezánom , v mojom prípade špagety , alebo môžme podávať len tak s chlebom . Dobrú chuť

    Mäsové knedličky v zeleninovej omáčke (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

mijaita
Take mam rada, zeleniny mixuju bud na polevku, nebo na omacku a muzu i bez knedlicku, chutna mi varene maso nebo knedlicky jen z hoveziho masa. Dobry recept!
jamarlen
takéto zeleninové jedlo mám rád:)
na guľočky používame mleté morčacie stehno
kukulienka71
dobrý nápad.Ja by som mäsové guličky varila vo vývare dlhšie ako tých 20 minút,potom by som pridala zeleninku,po uvarení mäsa by som guľky vybrala a omáčku rozmixovala,aby sa tá zeleninka zbytočne dlho nevarila.Chválim ochutenie guliek,ja robím tak isto.
ajuska155
dakujem všetkým za komentáre , @kukulienka71 ja ich robím stále takto a sú výborné , knedličky sú malé a tých 20 minút bohate stačí , samozrejme môžeš to vyskúšať aj tak ako hovoríš , no to je úplne iný postup .Ja naschvál varím knedličky v omáčke aby prešli chuťou zeleniny :)
mariamka
take pekne fotky vie len @afataga , ale vidim, ze jej rastie konkurencia :) vyborny recept, masove gulky mozme na vsetky sposoby a este ked je tam zakamuflovana zelenina, o to lepsie, 5*
dandika1
@ajuska155 15 ,jan.2014pekne nafotene ,urcite chutne ,co k tomu dodat Naaaaaaaaaaadhera si sikovna,ukladam urobim aj z kupenych.Vdaka...
dandika1
@ajuska155 zmilila som sa knedlicky budu tiez ,ale paradajky pred nimi obidva recepty vyborne zeleninu mam rada v akejkolvek podobe .Dakujem:::
spagetka1812
toto jedlo som robila uz davnejsie, este dva dni po tom som sa rozplyvala nad chutou tej omacky...nieco uzasne...robila som k tomu ako prilohu vrtulky, bolo to vyborne!!!VYNIKAJUCE!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia