Foto: kimlo
Niečo na spôsob tatárskej zmesi z obchodu, akurát tu vieme sami čo si tam pomelieme...
120 minút
príprava
príprava
120 minút
na 100 °C
na 100 °C
Postup
-
1
Najprv ochutíme bôčik (klasika, soľ, korenie, cesnak, prípadne nejaká tá grilovacia zmes...) a dáme upiecť..
- 2
Zeleninu spolu pomelieme na mlynčeku na mäso a v hrnci varíme do zhustnutia. Upečený a primerane vychladnutý bôčik pomelieme a pridáme k zmesi spolu s preosiatym nakladačom. Povaríme ešte asi 10 minút.
- 3
Naplníme do pohárov a vo vodnom kúpeli sterilizujeme 1 hodinu pri 100°C. Natierame na hrianky. Môžeme použiť aj ako omáčku na cestoviny alebo špagety.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Otvorene denne od 09:00-01:00. V strede obchodu je taky velky ostrovcek a predavaju tam koreniny od vymyslu sveta priamo z vriec alebo velkych nadob. Odvazia kolko chces. Ja som tam chodila ako na exkurziu. A vsetci hovoria anglicky.
Ten cesnak je na ochutenie bôčika s ktorým sa pečie.
Ďakujem, aj ja želám veľa zdravia v 2023. Je to už starší recept a už podľa jeho nerobievam. Robím tatarskú zmes už iba podľa tohoto:
varecha.pravda.sk/recepty/masove-dabelske-toasty/68470-re...
Je to zatiaľ najlepší recept a nejde tam Deko.
dakujem krasne! aj za link na recept, vyskusam!... v obchode s potravinami od nas som medzi sviatkami kupila diabolsku zmes na toasty a veru som mala pocit, ze vobec nechuti ako kedysi, navyse tam boli take cudne neidentifikovatelne kusky, ze som sa rozhodla, urobit si ju radsej sama ;)