Foto: ajuska155
Tieto rezy robím pomerne často, vznikli tak, že som potrebovala na oslavu upiecť niečo ako "tiramisu", ale aby si každý mohol zobrať zákusok do Zobraziť celý popisTieto rezy robím pomerne často, vznikli tak, že som potrebovala na oslavu upiecť niečo ako "tiramisu", ale aby si každý mohol zobrať zákusok do ruky a preto som to skombinovala takto.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
200 g |
|
1,5 dcl |
|
1 ks |
|
370 g |
|
1 ks |
|
1 čl |
|
2 dcl |
|
Krém: | |
500 g |
|
50 g |
|
1 čl |
|
2 tégliky |
|
1 balenie |
|
|
|
|
|
|
|
(rum) |
|
Postup
-
1
Na cesto si necháme celé vajcia našľahať spolu aj bielka aj žĺtka s cukrom do peny. Pomaly prilievame olej. Múku s práškom do pečiva si preosejeme a postupne po lyžiciach spolu s minerálkou pridávame do cesta. Z tohto cesta robíme doma aj torty, je to veľmi jednoduchá piškóta.
-
2
Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech a necháme piecť asi 20 minút.
-
3
Kým sa nám upečie piškóta, v miske si zmiešame mascarpone, smotanu, cukor, a vanilkovú esenciu. Krém do hladka vymixujeme, a dáme do chladničky, zatiaľ nám vychladne upečená piškóta.
-
4
Po vychladení piškótu naprieč rozkrojíme. Piškóta sa mi vždy urobí pekne vysoká, takže nemusíme robiť ďalšie :)
-
5
Spodnú časť pokvapkáme kávou, stačí jemne a v tenkej vrstve natrieme krémom.
-
6
Ďalej na koláč ukladáme piškóty namočené v káve s amaretom . Záleží len na vás ako máte kávu radi, ja robím silnejšiu. Na poukladané piškóty natrieme 3/4 zvyšného krému.
-
7
Na vrch uložíme vrchný plát cesta, môže sa pokropiť odspodu kávou, a koláč obtrieme zvyšnou 1/4 krému a posypeme kakaom. Koláč si poleží v chladničke najmenej 2 hodiny.
-
8
Piškóty s kávou sa dajú vymeniť za akékoľvek sezónne ovocie, jahody napríklad.
od @francuzska1 a cesto, hoci je len z 3 vajec je naozaj vysoké a nadýchané aj na plechu o rozmeroch 40 x 30 cm. Pri najbližšej príležitosti vyskúšam aj tvoju plnku, páči sa mi kombinácia mascarpone a kyslej smotany.
@denyany môj pekáčik má vnútorný rozmer 31 cm x 24 cm
nič sa nestane ked bude plech väčší akurát piškóta bude o trochu nižšia