Mascarpóneho rezy (fotorecept)
Autor receptu: ajuska155
Tieto rezy robím pomerne často, vznikli tak, že som potrebovala na oslavu upiecť niečo ako
"tiramisu", ale aby si každý mohol zobrať zákusok do ruky a preto som to skombinovala
takto.
20 porcií |
40 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Na cesto si necháme celé vajcia našľahať spolu aj bielka aj žĺtka s cukrom do peny. Pomaly prilievame olej. Múku s práškom do pečiva si preosejeme a postupne po lyžiciach spolu s minerálkou pridávame do cesta. Z tohto cesta robíme doma aj torty, je to veľmi jednoduchá piškóta.
- Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech a necháme piecť asi 20 minút.
- Kým sa nám upečie piškóta, v miske si zmiešame mascarpone, smotanu, cukor, a vanilkovú esenciu. Krém do hladka vymixujeme, a dáme do chladničky, zatiaľ nám vychladne upečená piškóta.
- Po vychladení piškótu naprieč rozkrojíme. Piškóta sa mi vždy urobí pekne vysoká, takže nemusíme robiť ďalšie :)
- Spodnú časť pokvapkáme kávou, stačí jemne a v tenkej vrstve natrieme krémom.
- Ďalej na koláč ukladáme piškóty namočené v káve s amaretom . Záleží len na vás ako máte kávu radi, ja robím silnejšiu. Na poukladané piškóty natrieme 3/4 zvyšného krému.
- Na vrch uložíme vrchný plát cesta, môže sa pokropiť odspodu kávou, a koláč obtrieme zvyšnou 1/4 krému a posypeme kakaom. Koláč si poleží v chladničke najmenej 2 hodiny.
- Piškóty s kávou sa dajú vymeniť za akékoľvek sezónne ovocie, jahody napríklad.