Mascarpóneho rezy (fotorecept)

Autor receptu: ajuska155

Tieto rezy robím pomerne často, vznikli tak, že som potrebovala na oslavu upiecť niečo ako "tiramisu", ale aby si každý mohol zobrať zákusok do ruky a preto som to skombinovala takto.

20
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na cesto si necháme celé vajcia našľahať spolu aj bielka aj žĺtka s cukrom do peny. Pomaly prilievame olej. Múku s práškom do pečiva si preosejeme a postupne po lyžiciach spolu s minerálkou pridávame do cesta. Z tohto cesta robíme doma aj torty, je to veľmi jednoduchá piškóta.
  2. Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech a necháme piecť asi 20 minút.
  3. Kým sa nám upečie piškóta, v miske si zmiešame mascarpone, smotanu, cukor, a vanilkovú esenciu. Krém do hladka vymixujeme, a dáme do chladničky, zatiaľ nám vychladne upečená piškóta.
  4. Po vychladení piškótu naprieč rozkrojíme. Piškóta sa mi vždy urobí pekne vysoká, takže nemusíme robiť ďalšie :)
  5. Spodnú časť pokvapkáme kávou, stačí jemne a v tenkej vrstve natrieme krémom.
  6. Ďalej na koláč ukladáme piškóty namočené v káve s amaretom . Záleží len na vás ako máte kávu radi, ja robím silnejšiu. Na poukladané piškóty natrieme 3/4 zvyšného krému.
  7. Na vrch uložíme vrchný plát cesta, môže sa pokropiť odspodu kávou, a koláč obtrieme zvyšnou 1/4 krému a posypeme kakaom. Koláč si poleží v chladničke najmenej 2 hodiny.
  8. Piškóty s kávou sa dajú vymeniť za akékoľvek sezónne ovocie, jahody napríklad.