Maruškine slimáčiky

Autor receptu: redakcia

24 ks
porcií
50 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Postup

  1. Posýpka: Zmiešame 300 g hladkej múky, 125 g kryštálového cukru, 2 bal. vanilkového cukru, 200 g masla – hotovú posýpku dáme do chladničky.
  2. Cesto na štrúdľu: Dobre spolu premiešame 750 g hladkej múky, 175 g kryštálového cukru, dve balenia vanilkového cukru, 180 g masla, 1,5 balenia prášku do pečiva, 375 g tvarohu a 3 celé vajíčka. Hotové cesto dáme na dosku a vyvaľkáme ho na veľkosť plechu. Pripravené vyvaľkané cesto (ktoré je na doske) potrieme 750 g mascarpone, do ktorého sme predtým vmiešali 4 balíčky vanilkového cukru. Na vrstvu mascarpone nanesieme 500 g malinového džemu.
  3. Takto pripravené cesto s plnkou zrolujeme do rolády. Roládu nakrájame na plátky a tieto „slimáčiky“ uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Z chladničky vyberieme posýpku, ktorú rozdrvíme v prstoch a posypeme ňou povrch „slimáčikov“. Pečieme 50 minút pri teplote 175 °C.