Foto: pusta
Tento recept pochádza z BBC Good Food 2011 z júla 2011, vyskúšala som ho,recept som troška upravila, miesto mletého morčacieho mäsa som použila jahňacie, Zobraziť celý popisTento recept pochádza z BBC Good Food 2011 z júla 2011, vyskúšala som ho,recept som troška upravila, miesto mletého morčacieho mäsa som použila jahňacie, je to veľmi chutné, pikantné a voňavé jedlo, ktoré je rýchlo hotové, pridávam recept pre milovníkov pikantných voňavých arabských jedál z Maroka.
porcie
príprava
na 90 °C
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
z 1 ks |
|
1 ks |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
250 g |
|
350 ml horúci |
|
2 PL |
|
podľa chuti nahrubo posekaná (petržlenová vňať) |
|
Postup
-
1
Do misy som pomlela jahňacie mäsko. Môžete použiť aj morčacie alebo kuracie mleté mäso.
-
2
Nastrúhala som kôru z jedného Bio pomaranča, ktorý som napriek tomu umyla a osušila predtým.
-
3
Pridala som k mletému jahňaciemu mäsku pomarančovú kôru,...
-
4
...rímsku rascu, predtým na sucho opraženú,...
-
5
...čerstvo pomletý koriander,ktorý som predtým na sucho opražila,...
-
6
..mletú škoricu, chilli prášok /zabudla som odfotiť/,...
-
7
...cibuľu, ktorú som nastrúhala na slzičkovom strúhadle,...
-
8
...všetko som dôkladne premiešala rukami, nechala som chvíľu odpočívať v chlade, aby sa dobre spojili chute. Nie, nie je to chyba, do tejto mäsovej zmesi sa soľ nedáva, nezabudla som na to.
-
9
Zatiaľ som si odvážila couscous, ktorý som pripravila so slepačím vývarom, recept na prípravu couscous mám tu na vareche.
-
10
Vyfiletovala som jeden veľký pomaranč a pokrájala som ho na menšie kúsky.
-
11
Navlhčenými rukami som z mäska vytvarovala guľôčky asi o veľkosti vlašského orecha.
-
12
Na rozohriatom oleji som opražila /nevysmážala!!!/ mäsové guľôčky pekne do hneda za postupného otáčania, čo mi trvalo asi 8 minút.
-
13
Hotové guľôčky z jahňacieho mäsa som vybrala na tanier.
-
14
Horúce guľôčky som podávala s pripraveným couscous, ktorý som premiešala s pomarančom a na hrubo posekanou čerstvou petržlenovou vňaťou, nemala som koriandrovú vňať, podávala som s ochuteným hustým bielym jogurtom.
-
15
Záber zblízka, ide o mimoriadne chutné pikantné mäsové guľôčky, krásne voňavé s typickým marockým korenením, ktoré veľmi dobre dopĺňa svojim príjemným chuťovým kontrastom ľahký nadýchaný couscous kombinovaný so sviežim pomarančom a zelenou vňaťou. Soľ v jahňacích marockých guľôčkach vôbec nechýba, bola pridaná do couscous a podávala som okrem toho zvlášť biely hustý jogurt, ochutený cesnakom, rímskou rascou a soľou, veľmi dobre ide k mäsku.
a tieto marocké mäsové guľôčky z jahňacinky sú úžasné, celé jedlo rýchlo hotové a veľmi chutné.
dakujem za pekné hodnotenie a 5*.
Pekný deň aj tebe prajem.
poteší ma, ak vyskúšaš aj ty :-) potom daj vedieť, ako chutilo :-)
dakujem za uloženie do kk.
)
v tagoch na vareche zase odlíšené. :-)
no, som rada, že si robila Mitittei, to musela byť úžasná chuť :P
tieto guľôčky sú výborné, môžeš ich kľudne spraviť aj
z morčacieho alebo kuracieho mäska.
dakujem.
@daguska , ty si ho však spokojne priprav, ked to tebe bude tak chutiť.
dakujem za pekné hodnotenie.
ak však tebe nešmakuje, tak ju vynechaj - nič sa nedeje :-)
teší ma, že toto jedlo hodnotíš ako veľmi pekné a chutné a tie moje, že sú také stále - vážim si to od teba veľmi.
dakujem ti za uznanie, i za 5***** :-)
poteší ma, ak aj ty vyskúšaš :-)
dakujem za pochvalu a 5*****