Marmeláda z rebarbory

varechaa - fotkavarechaa, 13. mája 2011
Marmeláda z rebarbory
Foto: varechaa

je sezóna rebarbory a urodilo sa jej viac ako je moja rodina schopná skonzumovať, vyskúšala som urobiť lekvárik a veru sa podaril. Používame ho Zobraziť celý popisje sezóna rebarbory a urodilo sa jej viac ako je moja rodina schopná skonzumovať, vyskúšala som urobiť lekvárik a veru sa podaril. Používame ho aj do krupičnej kaše ako obmenu za kakao, inak výborne chutí aj v jogurte :-)

30 minút
príprava

Suroviny

2 kg olúpaná
1 kg
3-4 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    olúpanú rebarboru nakrájame na krúžky cca 1 cm široké, dáme do misy alebo hrnca a zasypeme trstinovým cukrom (je výborný a neškodí zubom) a necháme odležať na 12-24 hod.

  2. 2

    Rebarbora pustí šťavu, do ktorej pridáme škoricu a povaríme asi 15 - 20 minút, pridáme želírovací prípravok (nedržala som sa návodu a dala som ho až do rozvarenej rebarbory) a povaríme ešte 5 minút.

  3. 3

    Plníme do pripravených suchých pohárov, ale nezabudnite vytiahnúť škoricu. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

marianna76
fajn, rozmýšľala som , že to podobne spravím,zatiaľ som len koláč robila. dobré, aj škoricu tam dám. môže byť asi aj obyč. cukr, že? a je moc kyselkavý?
varechaa
jasné, trstinový je zdravší :-), inak ja robievam obyčajné piškótové cesto a na to "nahádžem" uvarenú rebarboru a šup do rúry, zo šťavy, ktorá mi zostane a prípadne aj kúskov uvarím puding a zalejem ním piškóty, tiež mňamka
klaura
a veru si zajtra urobím ... mi tento recepis ... :o)
dorisa
Začala so aj ja pestovať rebarboru, ak narastie, vyskušam tvoj receptík. Ďakujem.
kuchticka
@varechaa , vitaj na Vareche. Tesim sa na dalsie recepty. Chcem iba podotknut, ze trstinovy cukor ma rovnako skodlive ucinky na nasu zubnu sklovinu ako cukor repny.
Renbarborovu marmeladu varim kazdy rok, lebo nestacime v lete skonzumovat a v zime "ako bys nasiel" sa vzdy hodi. Ale je dobre, ze si tu dal recept pre tych mladsich, ktori nevedia ako konzervovat na zimu.
3sandra3
jééémine,,, aký dobrý recept,,,,, rebarboru máme ... a dosť...takže urobím
ancicka
Rebarbora rastie ,tak marmeládu urobíme.A obyčajný cukor môže byť?
cica2
škoda že nemáme rebarboru, rada by som vyskúšala, môže to byť dobré....a vitaj medzi nami!:))
kemka1
dnes som ho urobila a môžem povedať že je výborný,len som rebarboru rozmixovala kvôli deťom nemajú radi kúsky ovocia v marmeláde




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia