Foto: varechaa
je sezóna rebarbory a urodilo sa jej viac ako je moja rodina schopná skonzumovať, vyskúšala som urobiť lekvárik a veru sa podaril. Používame ho Zobraziť celý popisje sezóna rebarbory a urodilo sa jej viac ako je moja rodina schopná skonzumovať, vyskúšala som urobiť lekvárik a veru sa podaril. Používame ho aj do krupičnej kaše ako obmenu za kakao, inak výborne chutí aj v jogurte :-)
príprava
Postup
-
1
olúpanú rebarboru nakrájame na krúžky cca 1 cm široké, dáme do misy alebo hrnca a zasypeme trstinovým cukrom (je výborný a neškodí zubom) a necháme odležať na 12-24 hod.
- 2
Rebarbora pustí šťavu, do ktorej pridáme škoricu a povaríme asi 15 - 20 minút, pridáme želírovací prípravok (nedržala som sa návodu a dala som ho až do rozvarenej rebarbory) a povaríme ešte 5 minút.
- 3
Plníme do pripravených suchých pohárov, ale nezabudnite vytiahnúť škoricu. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Renbarborovu marmeladu varim kazdy rok, lebo nestacime v lete skonzumovat a v zime "ako bys nasiel" sa vzdy hodi. Ale je dobre, ze si tu dal recept pre tych mladsich, ktori nevedia ako konzervovat na zimu.