je sezóna rebarbory a urodilo sa jej viac ako je moja rodina schopná skonzumovať, vyskúšala som urobiť lekvárik a veru sa podaril. Používame ho Zobraziť celý popisje sezóna rebarbory a urodilo sa jej viac ako je moja rodina schopná skonzumovať, vyskúšala som urobiť lekvárik a veru sa podaril. Používame ho aj do krupičnej kaše ako obmenu za kakao, inak výborne chutí aj v jogurte :-)
príprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    olúpanú rebarboru nakrájame na krúžky cca 1 cm široké, dáme do misy alebo hrnca a zasypeme trstinovým cukrom (je výborný a neškodí zubom) a necháme odležať na 12-24 hod. 
- 2
Rebarbora pustí šťavu, do ktorej pridáme škoricu a povaríme asi 15 - 20 minút, pridáme želírovací prípravok (nedržala som sa návodu a dala som ho až do rozvarenej rebarbory) a povaríme ešte 5 minút. 
- 3
Plníme do pripravených suchých pohárov, ale nezabudnite vytiahnúť škoricu. Dobrú chuť. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
                                                        
                                                     
 


Renbarborovu marmeladu varim kazdy rok, lebo nestacime v lete skonzumovat a v zime "ako bys nasiel" sa vzdy hodi. Ale je dobre, ze si tu dal recept pre tych mladsich, ktori nevedia ako konzervovat na zimu.