Marmeláda z rebarbory

Autor receptu: varechaa

je sezóna rebarbory a urodilo sa jej viac ako je moja rodina schopná skonzumovať, vyskúšala som urobiť lekvárik a veru sa podaril. Používame ho aj do krupičnej kaše ako obmenu za kakao, inak výborne chutí aj v jogurte :-)

30 minút
príprava

Postup

  1. olúpanú rebarboru nakrájame na krúžky cca 1 cm široké, dáme do misy alebo hrnca a zasypeme trstinovým cukrom (je výborný a neškodí zubom) a necháme odležať na 12-24 hod.
  2. Rebarbora pustí šťavu, do ktorej pridáme škoricu a povaríme asi 15 - 20 minút, pridáme želírovací prípravok (nedržala som sa návodu a dala som ho až do rozvarenej rebarbory) a povaríme ešte 5 minút.
  3. Plníme do pripravených suchých pohárov, ale nezabudnite vytiahnúť škoricu. Dobrú chuť.