Foto: teniska
Dostala som novú kuchárku - Bezcukráreň, a tak som vyskúšala hneď prvý recept, samozrejme so svojou úpravou :)
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Maslo roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme trošku vychladnúť. Potom primiešame vajíčka (celé), med, cukor a nakoniec múku so sódou bikarbónou. Vznikne nám lepivé cesto.
- 2
Pripravíme si aspoň dva plechy s papierom na pečenie. Na každý papier obkreslíme plytký tanier (ja som obkreslila spodok tortovej formy) a do takto pripravených kruhov rozotierame cesto na úplne tenko. Vyšlo mi cca 6 či 7 kruhov. Pečieme naraz dva plechy pri 150° cca 10 minút, treba odsledovať, či sú upečené.
- 3
Zatiaľ si pripravíme krém: Sparené datle (zalievala som ich vrelou vodou a nechala postáť kým som pripravovala cesto) dáme do mixéra a vymixujeme na kašu. Z mlieka, cukru a pudingového prášku pripravíme hustý karamelový puding. Ak nám idú datle ťažko pomixovať, pridáme k nim za lyžicu pudingu. Nakoniec spojíme datlovú hmotu s pudingovou.
- 4
Vychladnuté korpusy potierame krémom a vrstvíme na seba.
- 5
Posledný korpus (alebo odrezky cesta) rozmrvíme a posypeme ním poslednú vrstvu krému.
- 6
Vyskúšajte, som zvedavá na reakcie :) dobrú chuť! PS. Tomu krému je v príprave dosť ťažké odolať :))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Díki Luss, salko by som nedávala (to hovorím len za seba) lebo 400g datlí spraví sladkosť až až. A to cesto boli nervy, to áno :)
Velmi obdivujem tvoju trpezlivost.