Marlen(k)a fotorecept

teniska - fotkateniska, 2. februára 2017
Marlen(k)a (fotorecept)
Foto: teniska

Dostala som novú kuchárku - Bezcukráreň, a tak som vyskúšala hneď prvý recept, samozrejme so svojou úpravou :)

30 minút
príprava
10-15 minút
na 150 °C

Suroviny

400 g
100 g
250 g
3 ks
1 PL
2 ČL
Krém:
400 g
500 ml
80 g
2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme trošku vychladnúť. Potom primiešame vajíčka (celé), med, cukor a nakoniec múku so sódou bikarbónou. Vznikne nám lepivé cesto.

  2. 2

    Pripravíme si aspoň dva plechy s papierom na pečenie. Na každý papier obkreslíme plytký tanier (ja som obkreslila spodok tortovej formy) a do takto pripravených kruhov rozotierame cesto na úplne tenko. Vyšlo mi cca 6 či 7 kruhov. Pečieme naraz dva plechy pri 150° cca 10 minút, treba odsledovať, či sú upečené.

  3. 3

    Zatiaľ si pripravíme krém: Sparené datle (zalievala som ich vrelou vodou a nechala postáť kým som pripravovala cesto) dáme do mixéra a vymixujeme na kašu. Z mlieka, cukru a pudingového prášku pripravíme hustý karamelový puding. Ak nám idú datle ťažko pomixovať, pridáme k nim za lyžicu pudingu. Nakoniec spojíme datlovú hmotu s pudingovou.

  4. 4

    Vychladnuté korpusy potierame krémom a vrstvíme na seba.

    Marlen(k)a (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Posledný korpus (alebo odrezky cesta) rozmrvíme a posypeme ním poslednú vrstvu krému.

    Marlen(k)a (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyskúšajte, som zvedavá na reakcie :) dobrú chuť! PS. Tomu krému je v príprave dosť ťažké odolať :))

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
zaujímavé.. už som robila marlenku z roztieraného cesta a boli to nervy, ale výsledok bol dobrý. Tá plnka môže byť tiež fajn, trochu salka by som tam asi šprtla. Rcp je už v KK.

Pridaj komentár k receptu: