Marlen(k)a (fotorecept)

Autor receptu: teniska

Dostala som novú kuchárku - Bezcukráreň, a tak som vyskúšala hneď prvý recept, samozrejme so svojou úpravou :)

30 minút
príprava
10-15 minút
na 150 °C

Postup

  1. Maslo roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme trošku vychladnúť. Potom primiešame vajíčka (celé), med, cukor a nakoniec múku so sódou bikarbónou. Vznikne nám lepivé cesto.
  2. Pripravíme si aspoň dva plechy s papierom na pečenie. Na každý papier obkreslíme plytký tanier (ja som obkreslila spodok tortovej formy) a do takto pripravených kruhov rozotierame cesto na úplne tenko. Vyšlo mi cca 6 či 7 kruhov. Pečieme naraz dva plechy pri 150° cca 10 minút, treba odsledovať, či sú upečené.
  3. Zatiaľ si pripravíme krém: Sparené datle (zalievala som ich vrelou vodou a nechala postáť kým som pripravovala cesto) dáme do mixéra a vymixujeme na kašu. Z mlieka, cukru a pudingového prášku pripravíme hustý karamelový puding. Ak nám idú datle ťažko pomixovať, pridáme k nim za lyžicu pudingu. Nakoniec spojíme datlovú hmotu s pudingovou.
  4. Vychladnuté korpusy potierame krémom a vrstvíme na seba.
  5. Posledný korpus (alebo odrezky cesta) rozmrvíme a posypeme ním poslednú vrstvu krému.
  6. Vyskúšajte, som zvedavá na reakcie :) dobrú chuť! PS. Tomu krému je v príprave dosť ťažké odolať :))