Marlen(k)a (fotorecept)
Autor receptu: teniska
Dostala som novú kuchárku - Bezcukráreň, a tak som vyskúšala hneď prvý recept,
samozrejme so svojou úpravou :)
30 minút príprava |
10-15 minút na 150 °C |
Postup
- Maslo roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme trošku vychladnúť. Potom primiešame vajíčka (celé), med, cukor a nakoniec múku so sódou bikarbónou. Vznikne nám lepivé cesto.
- Pripravíme si aspoň dva plechy s papierom na pečenie. Na každý papier obkreslíme plytký tanier (ja som obkreslila spodok tortovej formy) a do takto pripravených kruhov rozotierame cesto na úplne tenko. Vyšlo mi cca 6 či 7 kruhov. Pečieme naraz dva plechy pri 150° cca 10 minút, treba odsledovať, či sú upečené.
- Zatiaľ si pripravíme krém:
Sparené datle (zalievala som ich vrelou vodou a nechala postáť kým som pripravovala cesto) dáme do mixéra a vymixujeme na kašu.
Z mlieka, cukru a pudingového prášku pripravíme hustý karamelový puding.
Ak nám idú datle ťažko pomixovať, pridáme k nim za lyžicu pudingu. Nakoniec spojíme datlovú hmotu s pudingovou.
- Vychladnuté korpusy potierame krémom a vrstvíme na seba.
- Posledný korpus (alebo odrezky cesta) rozmrvíme a posypeme ním poslednú vrstvu krému.
- Vyskúšajte, som zvedavá na reakcie :) dobrú chuť!
PS. Tomu krému je v príprave dosť ťažké odolať :))