Marhuľové linecké kolieska
Autor receptu: droetker
Komerčný recept<br />
45 ks porcií |
40 minút príprava |
12-14 minút na 190 °C |
Postup- Na prípravu cesta preosejeme múku do misy alebo na dosku. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, mleté oriešky, zmäknuté maslo alebo margarín a vajcia. Do mlieka pridáme citrónovú a rumovú arómu a všetko prilejeme do zmesi na cesto. Zmes ručne spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme ½ hodiny odležať v chlade.
- Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý asi 3 mm. Formičkou vykrajujeme kolieska (Ø 5 cm), ktoré ukladáme na vymastený alebo papierom na pečenie vyložený plech. Z polovice koliesok menšou formičkou vykrojíme stred, aby vznikli krúžky. Dáme do predhriatej rúry piecť.<br /><br />
Elektrická rúra: 190 °C <br />
Teplovzdušná rúra: 170 °C <br />
Plynová rúra: stupeň 4 <br /><br />
Doba pečenia: asi 12-14 minút
- Vychladnuté krúžky posypeme práškovým cukrom.
- Do stredu kolieska dáme kávovou lyžičkou zohriatu a prepasírovanú marhuľovú marmeládu a nakoniec kolieska prikryjeme pocukrovanými krúžkami.
- <b>Tip:</b> Hotové kolieska necháme niekoľko dní odležať v chlade, budú mäkšie.
|