Marhuľové linecké kolieska

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

45 ks
porcií
40 minút
príprava
12-14 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta preosejeme múku do misy alebo na dosku. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, mleté oriešky, zmäknuté maslo alebo margarín a vajcia. Do mlieka pridáme citrónovú a rumovú arómu a všetko prilejeme do zmesi na cesto. Zmes ručne spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme ½ hodiny odležať v chlade.
  2. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý asi 3 mm. Formičkou vykrajujeme kolieska (Ø 5 cm), ktoré ukladáme na vymastený alebo papierom na pečenie vyložený plech. Z polovice koliesok menšou formičkou vykrojíme stred, aby vznikli krúžky. Dáme do predhriatej rúry piecť.

    Elektrická rúra: 190 °C
    Teplovzdušná rúra: 170 °C
    Plynová rúra: stupeň 4

    Doba pečenia: asi 12-14 minút
  3. Vychladnuté krúžky posypeme práškovým cukrom.
  4. Do stredu kolieska dáme kávovou lyžičkou zohriatu a prepasírovanú marhuľovú marmeládu a nakoniec kolieska prikryjeme pocukrovanými krúžkami.
  5. Tip: Hotové kolieska necháme niekoľko dní odležať v chlade, budú mäkšie.