Marhuľové batôžteky
Autor receptu: redakcia
Vareškov tip:
Batôžky môžeme naplniť aj inými druhmi ovocia, záleží len na vlastnej chuti a na tom, čo práve dozrelo vo vašej záhrade či v sade. Ovocie vyberajte zrelé, nesmie byť však až prezreté, aby sa neroztieklo.
8 porcií |
25 minút príprava |
45 minút na 160 °C |
Postup
- Lístkové cesto rozvaľkáme, ostrôžkou z neho vykrojíme osem štvorcov.
- Marhule rozdelíme na polovičky a vykôstkujeme. Jednu polovicu naplníme tvarohom a priklopíme druhou polovicou.
- Marhuľu zabalíme do cesta tak, aby vznikol batôžtek. Potrieme žĺtkom a posypeme vanilkovým cukrom. Pečieme na 160 0C. Tvaroh, vanilkový cukor, žĺtok a hrozienka zmiešame, pripravíme tak plnku.