Marhuľové batôžteky

Autor receptu: redakcia

Vareškov tip: Batôžky môžeme naplniť aj inými druhmi ovocia, záleží len na vlastnej chuti a na tom, čo práve dozrelo vo vašej záhrade či v sade. Ovocie vyberajte zrelé, nesmie byť však až prezreté, aby sa neroztieklo.

8
porcií
25 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Lístkové cesto rozvaľkáme, ostrôžkou z neho vykrojíme osem štvorcov.
  2. Marhule rozdelíme na polovičky a vykôstkujeme. Jednu polovicu naplníme tvarohom a priklopíme druhou polovicou.
  3. Marhuľu zabalíme do cesta tak, aby vznikol batôžtek. Potrieme žĺtkom a posypeme vanilkovým cukrom. Pečieme na 160 0C. Tvaroh, vanilkový cukor, žĺtok a hrozienka zmiešame, pripravíme tak plnku.