Mangový pohár s krémom z bielej čokolády

Jozef Paugsch
sous chef hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 23. júla 2014
Mangový pohár s krémom z bielej čokolády
Foto: Robert Hüttner
2
porcie
30 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
80 g
200 ml
100 g
2 PL
400 ml
 na ozdobenie




Postup

  1. 1

    Mango očistíme, nakrájame na kocky a blanšírujeme. Po vychladnutí vymixujeme s cukrom, pridáme roztopenú želatínu, ktorú sme nechali napučať vo vode, a zase vymixujeme a nalejeme do tretiny pohára.

  2. 2

    Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme šľahačkovú smotanu, prevaríme a necháme vychladiť. Potom ju vyšľaháme a nastriekame vreckom do pohára na mangové pyré a necháme odležať dve hodiny.

  3. 3

    Nakoniec vymixujeme čerstvé jahody s trochou cukru a bielym vínom do peny, dáme variť a necháme odpariť na hustú hmotu. Vychladíme a podávame s čokoládovým krémom. Ozdobíme čerstvým ovocím, medovkou a jedlým kvetom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia