Mangový pohár s krémom z bielej čokolády
Jozef Paugsch
sous chef hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 23. júla 2014
sous chef hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 23. júla 2014
Foto: Robert Hüttner
2
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mango očistíme, nakrájame na kocky a blanšírujeme. Po vychladnutí vymixujeme s cukrom, pridáme roztopenú želatínu, ktorú sme nechali napučať vo vode, a zase vymixujeme a nalejeme do tretiny pohára.
- 2
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme šľahačkovú smotanu, prevaríme a necháme vychladiť. Potom ju vyšľaháme a nastriekame vreckom do pohára na mangové pyré a necháme odležať dve hodiny.
- 3
Nakoniec vymixujeme čerstvé jahody s trochou cukru a bielym vínom do peny, dáme variť a necháme odpariť na hustú hmotu. Vychladíme a podávame s čokoládovým krémom. Ozdobíme čerstvým ovocím, medovkou a jedlým kvetom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu