Mangový pohár s krémom z bielej čokolády

Autor receptu: redakcia

2
porcie
30 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mango očistíme, nakrájame na kocky a blanšírujeme. Po vychladnutí vymixujeme s cukrom, pridáme roztopenú želatínu, ktorú sme nechali napučať vo vode, a zase vymixujeme a nalejeme do tretiny pohára.
  2. Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme šľahačkovú smotanu, prevaríme a necháme vychladiť. Potom ju vyšľaháme a nastriekame vreckom do pohára na mangové pyré a necháme odležať dve hodiny.
  3. Nakoniec vymixujeme čerstvé jahody s trochou cukru a bielym vínom do peny, dáme variť a necháme odpariť na hustú hmotu. Vychladíme a podávame s čokoládovým krémom. Ozdobíme čerstvým ovocím, medovkou a jedlým kvetom.