Mandľový dezert fotorecept

Autor receptu: sonulienka

Ponúkam Vám recept pre bezlepkovú dietu dúfam, že Vám pochutí.

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Cesto: Vyšľaháme si bielka, keď máme bielka do trištvrte vyšľahané pridáme cukor a šľaháme do tuha.
  3. Potom pridáme žĺtka, 150 g. pomleté mandle,ďalšie si ešte necháme - vychladnutú dobre rozmiešanú kávu a kakao.Cesto vylejeme na plech kde sme si pripravili papier na pečenie a dáme piecť na 180 stupňov asi 20-25 minút - treba kontrolovať šparátkom.
  4. Žiaľ tu moje fotenie skončilo, nakoľko mi prišla návšteva a musela som sa venovať aj jej.Koláčik som piekla včera. Ale aspoň postup. Pokiaľ sa koláč pečie urobím si plnku.
  5. Šľahačom vyšľaháme maslo s cukrom,pridáme žĺtka, čiernu kávu a kakao. Ja som teraz postrúhala štyri šťangličky/kocky/ čokolády a premiešala som s plnkou. Vychladnutý koláč si prekrojíme po dĺžke naplníme plnkou. S plnky si necháme ešte aby sme mohli koláč potrieť aj na vrchu a boky a posypeme mandlami ktoré sme si nechali bokom a na vrch ešte nastruháme čokoládu ak chceme. Návšteva už nie je tak som aspoň toto odfotila.
  6. A ešte som skúšala čokoládové ozdoby.
  7. No ja som ale trochu pri plnke zainprovizovala, nakoľko by mi ostali tri bielka tak som pridala ešte jedno vajíčko, žĺtok som dala do plnky čiže štyri žĺtky a pridala som aj trochu masla a čokolády. Z bielkou som urobila lupienky ale dala som lieskové oriešky keď je koláč mandlový,. Čokoláda ktorá mi ostala čo som skúšala ozdoby tú som dala do silikónových formičiek a urobila som aj čokoládky. Viď foto.
  8. No a dnes bude u nás oslava tak som si privstala a urobila misy aby som stihla ešte uvariť aj obed. Využila som aj niektoré recepty z varechy. Viď obrázky.
  9. Toto je podobná ako urobila Adkas slnečnicu
  10. Toto je Aspik od Mariaklari
  11. Svrová
  12. No a posledná zeleninová a ide sa variť obed.
  13. A nesmie chýbať ani slané - nivové týčinky z lístkového cesta a výborné syrové slimáky od Esi aby som nerobila vždy to isté tak som skúsila toto.
  14. No a to je všetko. A tak ste sa nepriamo vďaka vareche a Vám varechárom zúčastnili na našej oslave, za čo Vám srdečná vďaka.