Foto: dora
Je škaredý, ale najlepší na svete! Fakt, najlepší marhuláč, aký som kedy jedla.
12
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Mandle rozmixujeme na múku (ja som použila mandle nelúpané), zmiešame so špaldovou a vínnym kameňom, pridáme cukor, zmäknuté maslo a vajíčka. Premiešame. Cesto má byť polotekuté.
- 2
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a ukladáme naň polovice marhúľ reznou stranou nahor. Do každej marhule ešte šupneme lyžičku lekváru. Koláč posypeme sekanými mandľami (ktoré môžeme predtým ešte nasucho opražiť) a kokosovým cukrom.
- 3
Pečieme pri 180°C cca 40 min., kým cukor navrchu nie je skaramelizovaný. Naozaj bol výborný!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem velmi pekne!
Da sa aj tak samozrejme. Bala som sa ako to bude drzat, ked nedam trochu lepku :-)
Namiesto marhuli kludne napr. jablcka ;-)
Ano, je naozaj TOP!
Dakujem velmi pekne :-)
Dakujem :-) no na pohlad nie je az taky lakavy, ale aj mna samu ta chut prekvapila :-)
Ano, evanaaa ma pravdu, je to prasok do peciva bez fosfatov.
Kludne aj so slivkami, urcite bude vynimocny! Mne sa pacila kombi s marhulami, lebo kolac je sladky a marhule kyslaste :-)
Jasne, s cerstvymi este lepsie urcite!
Katka, velmi sa tesim, ze sa ti vydaril a aj ze chutil! Ja som ho tiez robila nedavno a s malou obmenou - vynechala som muku a dala som pol na pol mandle a lieskovce a bol tiez vyborny! Isli sa za nim potrhat. Skoda, ze orechy su take drahe, nuz ale raz za cas si treba dopriat :-) Vsetko dobre aj tebe, nech sa ti v kuchyni dari :-)