Mandľové linecké pečivo
Mandľové linecké pečivo

Mandľové linecké koláčiky s pomarančovým džemom

siuuu - fotkasiuuu, 5. decembra 2022
Mandľové linecké koláčiky s pomarančovým džemom
Foto: siuuu

Krehké a chrumkavé - také boli tieto koláčiky hneď po upečení. Ja linecké koláčiky až tak veľmi nemusím, ale baví ma skúšať nové Zobraziť celý popisKrehké a chrumkavé - také boli tieto koláčiky hneď po upečení. Ja linecké koláčiky až tak veľmi nemusím, ale baví ma skúšať nové varianty tohto vianočného pečiva, aj keď vlastne pri použití iných druhov múky to už asi pravé linecké nie sú. Tieto sú čisto z mandľovej múky a bez vajíčka. A chutia mi tuším viac ako klasické - za mňa zatiaľ asi NAJ verzia týchto zlepovaných koláčikov.

20-25
porcií
10 minút
príprava
7-8 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
125 g
80 g (alebo xylitol)
pár kvapiek
Na plnenie:
5-6 PL
2-3 kvapky (nemusí byť)
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Mandľovú múku, maslo, cukor a arómu zmiesime na kompaktné cesto, zabalíme do potravinárskej fólie alebo do mikroténového vrecka a dáme do chladničky odležať na 1-2 hodiny.

  2. 2

    Následne cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, vykrajujeme ľubovoľné tvary, ktoré dávame na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 7-8 minút.  

  3. 3

    Po vychladnutí naplníme ľubovoľným džemom - ja som tentoraz použila pomarančový, ktorý som ešte "ovoňala" pár kvapkami prírodného extraktu Wild Orange od dóTERRA a poprášime cukrom. Skladujeme v uzavretej dóze.

  4. 4

    Zistila som, že tieto mandľové koláčiky majú tendenciu dosť skrehnúť - nasajú vlhkosť z džemu viac ako klasické linecké pečivo, preto odporúčam pripravovať až tak 1-2 dni pred podávaním.

Diskusia k receptu

siuuu
@olinecka (5.12.2022 17:46)

Ďakujem ... sú naozaj chutné, krehučké a od mandlí majú výbornú chuť.
1x sobon
haji
Vypadají prudce jedle, spojení mandlí s pomerančem nemá chybu, kráása!!
1x siuuu