Mandľové linecké koláčiky s pomarančovým džemom
Foto: siuuu
Krehké a chrumkavé - také boli tieto koláčiky hneď po upečení. Ja linecké koláčiky až tak veľmi nemusím, ale baví ma skúšať nové Zobraziť celý popisKrehké a chrumkavé - také boli tieto koláčiky hneď po upečení. Ja linecké koláčiky až tak veľmi nemusím, ale baví ma skúšať nové varianty tohto vianočného pečiva, aj keď vlastne pri použití iných druhov múky to už asi pravé linecké nie sú. Tieto sú čisto z mandľovej múky a bez vajíčka. A chutia mi tuším viac ako klasické - za mňa zatiaľ asi NAJ verzia týchto zlepovaných koláčikov.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
125 g |
|
80 g (alebo xylitol) |
|
pár kvapiek |
|
Na plnenie: | |
5-6 PL |
|
2-3 kvapky (nemusí byť) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Mandľovú múku, maslo, cukor a arómu zmiesime na kompaktné cesto, zabalíme do potravinárskej fólie alebo do mikroténového vrecka a dáme do chladničky odležať na 1-2 hodiny.
- 2
Následne cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, vykrajujeme ľubovoľné tvary, ktoré dávame na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 7-8 minút.
- 3
Po vychladnutí naplníme ľubovoľným džemom - ja som tentoraz použila pomarančový, ktorý som ešte "ovoňala" pár kvapkami prírodného extraktu Wild Orange od dóTERRA a poprášime cukrom. Skladujeme v uzavretej dóze.
- 4
Zistila som, že tieto mandľové koláčiky majú tendenciu dosť skrehnúť - nasajú vlhkosť z džemu viac ako klasické linecké pečivo, preto odporúčam pripravovať až tak 1-2 dni pred podávaním.
Tiež linecké pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem ... sú naozaj chutné, krehučké a od mandlí majú výbornú chuť.